Musikkgruppa Nøkken

Nøkken er ei norsk musikgruppe som vart danna i Bergen i 1979 av Turid Pedersen og Bjørn Vassnes. Dei hadde begge vore med i folkrock-gruppa Erter, Kjøtt og Flesk. Gruppa var særleg aktiv fram til 1983. Mellom 1979 og -83 gav gruppa ut fire langspelplater. Størst suksess hadde gruppa i 1981 med plata Om det ikkje går buss. Musikken har vore omtala som ein slags reggaeprega rock.

MedlemerEndra

Nåverande medlemmerEndra

Tidlegare medlemmerEndra

  • Per Eriksen - trommer (1983)
  • Steinar Brekke]] - bassist (1983)
  • Arne Størmer - gitarist (1980)
  • Halldor Krogh - gitarist (1979-1983)
  • Kåre Sandvik - tangentinstrument (1979)
  • Karsten Olsen - trommer (1979-1982)
  • Sverre E. Henriksen - bass (1979-1982)
  • Hans Petter Gundersen - gitar (1979)

DiskografiEndra

  • Nokka nytt (1979)
  • Om det ikkje går buss (1981)
  • Prinsessa, krigen og de evige verdian (1981)
  • Åpent for lys (1983)
  • Nøkken 1978-1984 (samling) (2002)
  • Tusen lys (2004)

BakgrunnsstoffEndra

  • Nøkken – heimeside frå Tylden & Co.