Randi Hansen

Randi Hansen (fødd 24. november 1958 i Tromsø) er ein norsk popsongar og lærar busett i Harstad. Ho var særleg aktiv på 1980-talet, og er kjend for songen «Hvis jeg fikk være sola di», som var på debutplata Ho Randi. Albumet vart seld i 80 000 eksemplar.

Randi Hansen
Fødd24. november 1958 (62 år)
FødestadTromsø kommune
OpphavNoreg
Aktiv1970–
Sjangerpop
Instrumentvokal
Verka somsongar
BornMiriam Hansen Troøyen

Ho gav ut seks eigne album før ho tok ein pause i karrieren og vart oppteken med familie,[1] og har medverka på tolv andre album. Men i 2008 kom ho igjen med ei ny plate: Tid som går.

Hansen er musikkpedagog og har jobba som musikklærar ved Heggen videregående skole i Harstad.

DiskografiEndra

  • Ho Randi (1979)
  • Hjerterdame (1980)
  • Æ undres (1981)
  • Hjæmlandet (1982)
  • Stille natt (Randi Hansen og Olav Stedje-album)|Stille natt (1983), med Olav Stedje
  • Ansiktet i speilet (1985)
  • Tid som går (2008)
Singler
  • Kjøss ikkje ho!/Det du fikk i går (1981)
  • Søt som sjokolade (2008)
  • Himmel og hav (2008)

Deltar påEndra

  • Kjell Karlsens orkester: Aktuelle låter stjerne 74 (1974)
  • KM Myrland: Morild (K.M. Myrland-album)|Morild (1978)
  • Polydor: Ridderrennet (album)|Ridderrennet (1980)
  • NorDisc: 15 originale norske topper (1980)
  • Se og Hør: Humör-Pop 1 (1980)
  • Moondisc: ESSO Music Party 15 (1980)
  • EPA: Sprøstekt humor uten fett! 10 brennferske melodier (1980)
  • CL Musikk: Norsk svensk top hits (1980)
  • Jon Skolmen & Jon Eikemo: Talltull (1980)
  • Philips: På jul med din glede (1980)
  • Verdens Gang|VG: På gang 1 (1981)
  • Helge Høgberg|Helge Høgberg AS: Ski-sprøyt & 10 Smash Hits (1981)
  • Polydor: Mot nye mål (1981)
  • Karussell: Knallgo'e låter Vol. 3 (1981)
  • Verdens Gang|VG: På gang 3 (1981)
  • Nordlandsbryggeriet: Æ e norlænning æ (1981)
  • Greyhound Band & Nidaros Studio-orkester: Norske og engelske topp hits (1981)
  • Allers: Allers musikk (1981)
  • Olav Stedje: Tredje Stedje (1982)
  • Fifty-Fifty (1982)]|Fift-Fifty: Fifty Fifty – Originalmusikken fra spillefilmen (1982)
  • Verdens Gang|VG: På gang 7 (1982)
  • NAMA International A/S: NAMA–82 (1982)
  • Karussell: Knallgo'e låter Vol. 5 (1982)
  • Studio B: Jul med.. (1982)
  • Postsparebanken: Sylfest Strutle på reisefot (1983)
  • Home's Musikk: Norsk på topp Vol. 3 (1983)
  • Viking Studio: Musikk med mitt liv (1983)
  • Norges Skøyteforbund: Heia Norge! (1983-album)|Heia Norge! (1983)
  • Slagerfabrikken: Vælkømmin tel øss (1983)
  • Postsparebanken: Hallo i luren (1983)
  • Reader's Digest: One For the Road (1984)
  • Home's Musikk: Original norsk pop på topp (1984)
  • Bladkompaniet: Nissens julekassett 2 (1984)
  • Home's Musikk: Nytt & Norsk 2 (1985)
  • Forente artister: Sammen for livet (1985)
  • NAMA International A/S: NAMA–85 (1985)
  • Frank Aleksandersen: Stille før stormen (Frank Aleksandersen-album)|Stille før stormen (1985)
  • Polydor: Norsk jul med radio 1 (1991)
  • NorDisc: Fine norske sommerlåter 1 (1993)
  • NorDisc: Fine norske julesanger 2 (1993)
  • The Record Collection: Store norske ballader 1 (1994)
  • Karussell: God gammel norsk jul (1994)
  • Jenny Jenssen & Septimus: Min sang (album)|Min sang (1996)
  • Jenny Jenssen & Septimus: Fri (album)|Fri (1997)
  • K.M. Myrland: Vante folk – K.M. Myrlands beste (1997)
  • Egmont|Egmont Music Club: Det beste av norsk musikk 1978–1980 (1998)
  • MTG: Æ é nordlending (1998)
  • NorDisc: Jul i norske stuer (1998)
  • Jenny Jenssen & Septimus: Våre aller, aller bæste (1999)
  • H2 Records: Julekveldsviser med kjente norske artister (1999)
  • H2 Records: Julekveldsviser 2 (1999)
  • Universal Music: Norske viseperler (2000)
  • Godt Norsk: Julekveldsviser – Med kjente norske artister (2002)
  • Godt Norsk: Jul på landet (2003)
  • Unit Five: Langt til Hollywood med hurtigruta (2004)
  • Dænsebændet: Julemoro (2004)
  • Harald Troøyen: Bare barnemat (2005)
  • Norske Records: Nord-norske artister 1 (2005)
  • Unidisc: Norsk musikk i 100 – Vol. 5: Norge rundt (2005)
  • Tylden & co: På dansefot 4 (2006)
  • Jenny Jenssen: Frihet (album)|Frihet (2006)
  • Tor Coward & Knut Hassel: Mil etter mil – Rocka norske hits (2007)
  • Universal Music: Nå er det jul igjen (2007-album)|Nå er det jul igjen (2007)
  • McMusic: Norsk visesang i 50 år (2008)
  • Playground: Playground Sommer Sampler 2008 (2008)
  • Hovedøen Social Club: Ay caramba! (2009)
  • Tylden & co: Drømmesommer (2011)
  • Talent (plateselskap)|Talent: Nisser & engler – 100 julesanger – del 4 av 4 (2012)
  • Universal Music: Tidenes beste juleplate 1 (2012)
  • ESS Engros: De beste sangene fra Nord-Norge (2013)
  • Tylden & co: God jul (2015-album)|God jul (2015)
  • Heine Totland: Heines sommerfavoritter Vol. 1 (2018)

ReferanserEndra

  1. Kurt Bakkemoen: Familien har kommet i første rekke. Artikkel i VG 10. november 2008 side 28

BakgrunnsstoffEndra