Salford

Salford

SalfordSkyline.jpg
Plassering
Salford is located in
Styresmakter
Land Flag of the United Kingdom (3-5).svg Storbritannia
Konstituerande land Flag of England.svg England
Grevskap Stor-Manchester
Distrikt City of Salford
Grunnlagd
Geografi
Innbyggjarar
 - By (2007)

69 853
Koordinatar 53°29′″N 2°18′″WKoordinatar: 53°29′″N 2°18′″W
Diverse annan informasjon
Postnummer M3, M5–M7, M50
Telefon-retningsnummer 0161
Commons-logo.svg Commons har multimedium som gjeld: Salford

Salford er ein by i det nordvestlege England. Han utgjer kjernen i det urbane distriktet City of Salford i grevskapet Stor-Manchester. Byen ligg vest for Manchester, skilt frå storbyen av elva Irwell, og blir rekna som ein av forstadane til Manchester.

HistorieEndra

Namnet Salford kjem frå angelsaksisk seahlford, «vadestaden med piletre», ein referanse til piletrea som veks langs breidda av Irwell og ein gammal vadestad der byen ligg. Våpna til byen reflekterer dette, med tre bua blå linjer, som representerer vadestaden i elva, omkransa av blad frå piletre.

Det mellomalderske sentrumet låg ved elva, på andre sida av elva for Manchester. Under den industrielle revolusjonen voks byen, og var ein av dei første industrielle sentera i landet. I viktoriansk tid vart sentrum flytta, og etterkvart som Manchester vart ein stadig større og viktigare by mista Salford tydinga si.

I 1960- og 1970-åra vart mykje av byen fornya, med betongblokker som erstatta dei tradisjonelle terrassehusa. I dei siste åra av 1900-talet byrja ein å endre dette tilbake, men blokkene er enno eit markant innslag i byen.

Kultur og idrettEndra

Salford er ein av dei få større byane i Storbritannia som ikkje har sitt eige profesjonelle fotballag. Det næraste laget er Manchester United FC, og dei fleste støttar dette laget, men mange er òg fans av Manchester City FC. Old Trafford Football Ground ligg òg i Salford.

Det katolske Salford bispedømme har sete i byen.

KjelderEndra