Tekniska högskolan i Helsingfors


Tekniska Högskolan i Helsingfors (finsk Teknillinen korkeakoulu, eller TKK) vart grunnlagt i 1849 under namnet Polytekniska Realskolan og fekk universitetsstatus i 1908. TKK flytta frå Helsingfors til Esbo i 1966.

Tekniska högskolan i Helsingfors

Auditorium ved Tekniska högskolan i Helsingfors, teikna av Alvar Aalto.

StadHelsingfors, Esbo

TKK er særleg kjend for kompetansen sin på mobilteknikk og treforedling. I tillegg har dei eitt av dei fleste lågtemperaturslaboratioria i verda.

Høgskolen ligg i Otnäs i nabobyen til Helsingfors, Esbo, men skolen vart grunnlagt i Helsingfors og blir oppfatta som ein Helsingfors-høgskole.

Tekniska högskolan er kjend under forkortingane HUT (Helsinki University of Technology), TKK (Teknillinen Korkeakoulu) og TH (Tekniska Högskolan), men har i det siste satsa på å bruke berre forkortinga TKK for å unngå misforståingar.

KTT er offisielt trespråkleg (finsk, svensk og engelsk). Sjølv om undervisninga primært går føre seg på finsk og engelsk har svenskspråklege studentar rett til å avlegge eksamenar på svensk, og kommunisere med skolen på morsmålet sitt. KTT har dessutan ein svenskspråkleg «nation» (Teknologföreningen).

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre

  Commons har multimedium som gjeld: Tekniska högskolan i Helsingfors