Terråk er ein tettstad, og kommunesentret i Bindal kommune i Nordland fylke. Tettstaden har 512 innbyggjarar per 1. januar 2023. Kommunens hjørnesteinsbedrift, trevarefabrikken Bindalsbruket A/S, ligg i Terråk.

Terråk
tettstad
Land  Noreg
Fylke Nordland
Kommune Bindal
Areal 0,61 km²
Folketal 512  (2023)
Folketettleik 839 / km²
Postnummer 7980 TERRÅK
Kart
Terråk
65°5′21″ N 12°22′26″ E

Terråk var opphavleg ein nokså stor gard med fleire husmannsplassar og eiga seter. Det var her Nord-Noregs fyrste postkontor vart oppretta i 1804 under namnet Nordlands Postkontor. Peder Knoph vart tilsett som postkontorets første postmester. Då Bindalsbruket vart flytta til Terråk sist på 1880-talet, byrja folk å busette seg på plassen. Terråk har i dag mellom anna bensinstasjon, matbutikk (Coop), Post i butikk, frisør, treningsstudio, byggevarebutikk og gjestegard. "Bruket" som Bindalsbruket vert kalla på folkemunne, er nest etter Bindal kommune den største arbedsgivaren. Tettstaden har òg ein barne- og ungdomsskule kalla Terråk skole.

Lag og foreiningar: endre

  • Terråk Idrettslag (T.I.L.)
  • Terråk jeger og fiskeforening (TJFF)

Anna endre

Sidan 1978 har det vore arrangert regatta for nordlandsbåtar (færing), både roing og segling kvart år. Det lokale idrettslaget (T.I.L.) er arrangørar for regattaen.