Torunn Janbu (fødd 26. november 1954) er ein norsk kirurg og overlege ved Ortopedisk avdeling på Rikshospitalet. I 2005 blei ho vald til den første kvinnelege presidenten i Den norske legeforening. Tidlegare har ho vore formann for Oslo legeforening og visepresident i Den norske legeforening.

Torunn Janbu

Fødd26. november 1954
Trondheim
NasjonalitetNoreg
Yrkekirurg, lege
Alma materUniversitetet i Oslo
EktefelleKjell Maartmann-Moe

Bakgrunn endre

Janbu tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1979. I 1990 tok ho den medisinske doktorgraden ved same universitetet med avhandlinga Doppler ultrasound studies on the uteroplacental circulation in pregnancy and labour. Janbu vart i 1999 godkjend som spesialist i generell kirurgi, og i 2005 vart ho òg spesialist i ortopedisk kirurgi.

Ho bur i Bærum, og er gift med legen Kjell Maartmann-Moe.

Karriere endre

Torunn Janbu arbeidde som assistentlege ved Diakonhjemmets diakonale sjukehus, Aker universitetssjukehus og Lovisenberg sjukehus frå 1990 til 2001, då ho vart overlege ved Ortopedisk avdeling på Rikshospitalet.

Frå 1996 til 2000 var Janbu hovudtillitsvald for Yngre legers forening ved Aker universitetssjukehus, og seinare vart ho leiar av Den norske legeforenings likestillingsutval, leiar av Oslo legeforening og medlem av landsstyret i legeforeninga. I 2003 vart ho medlem av sentralstyret i legeforeninga, og frå 2004 til ho vart vald til president i 2005 var ho visepresident. Janbu er den 40. presidenten i Den norske legeforening.

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre