William Gibson

amerikansk skribent

William Ford Gibson (fødd 17. mars 1948) er ein kanadisk og USA-amerikansk forfattar, særleg kjend for undersjangeren kyberpunk i science fiction. Gibson fann opp ordet og konseptet kyberrommet i novella Burning Chrome. Han populariserte og gjorde kyberrommet kjent igjennom debutromanen Nevromantiker.

William Gibson
William Gibson by FredArmitage.jpg
William Gibson, august 2007
Nasjonalitet USA, Canada
Fødd 17. mars 1948 (73 år)
Conway, South Carolina
Yrke forfattar
Periode 1977–
Rørsle Cyberpunk, steampunk, postcyberpunk
Sjanger Science fiction
Nettstad williamgibsonbooks.com
William Gibson på Commons

Dette biletet av ein informasjonsalder kom før Internett vart vanleg i 1990-åra. Han føresåg reality-TV og kunstige miljø skapt igjennom dataspel og verdsveven.

BibliografiEndra

Romaner
  1. Neuromancer På norsk: Nevromantiker(1984)
  2. Count Zero (1986)
  3. Mona Lisa Overdrive (1988)
  1. Virtual Light På norsk: Virtuelt lys (1993)
  2. Idoru (1996)
  3. All Tomorrow's Parties (1999)
  • Pattern Recognition (2003)
  • Spook Country (2007)
Noveller

BakgrunnsstoffEndra

Offisielle sider
Referanseverk
Fansider og anna