Aili Keskitalo

norsk politikar

Aili Keskitalo (fødd 29. oktober 1968) er ein samisk politikar frå Kautokeino. Keskitalo har vore leiar i Norske Samers Riksforbund sidan 2003. Keskitalo har vore president i Det norske sametinget 2005–2007, 2013-16 og frå 2017.

Aili Keskitalo
Aili Keskitalo, moteshow, Trondheim, Tråante 2017. Foto Johanne Sundby (cropped).jpg
Fødd 29. oktober 1968

Kautokeino

Parti Norske Samers Riksforbund

Aili Keskitalo har ein mastergrad i offentleg administrasjon frå Handelshøjskolen i København der ho samanlikna norsk og grønlandsk skolesystem. Ho er dotter av Jan Henry Keskitalo, som var den første rektoren ved Samisk høgskole i Kautokeino, og Ellen Marit Guttorm, som var lærar og samisk lærebokforfattar.

LitteraturEndra

  • Torunn Pettersen, Jorunn Eikjok, Aili Keskitalo (2002): Vil de ikke - eller slipper de ikke til? En undersøkelse av den lave kvinnerepresentasjonen på Sametinget i Norge. Guovdageaidnu/Kautokeino, Sámi Instituhtta/Nordisk Samisk Institutt, Sámi allaskuvla/Samisk høgskole
  • Keskitalo, Aili 2005: Høyere utdanningsinstitusjoner for urfolk -i en moderniseringstid : en komparativ analyse av endringer i rammebetingelser for Sámi allaskuvla/Samisk høgskole og Ilisimatusarfik ved årtusenskiftet. Avhandling i MPA-studiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Handelshøjskolen i København.

BakgrunnsstoffEndra

  Denne samiske artikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.