Aili Keskitalo

norsk politikar

Aili Keskitalo (nordsamisk Biehttar Heaikka Elle Máreha Áili; fødd 29. oktober 1968) er ein samisk politikar frå Kautokeino. Keskitalo har vore leiar i Norske Samers Riksforbund sidan 2003. Keskitalo har vore president i Det norske sametinget 2005–2007, 2013-16 og frå 2017.

Aili Keskitalo

Fødd29. oktober 1968 (55 år)
Kautokeino kommune
Statsborgar avNoreg
PartiNorske Samers Riksforbund
Yrkepolitikar
Utdanna vedCopenhagen Business School
MorEllen Marit Guttorm
FarJan Henry Keskitalo
Alle verv

Aili Keskitalo har ein mastergrad i offentleg administrasjon frå Handelshøjskolen i København der ho samanlikna norsk og grønlandsk skolesystem. Ho er dotter av Jan Henry Keskitalo, som var den første rektoren ved Samisk høgskole i Kautokeino, og Ellen Marit Guttorm, som var lærar og samisk lærebokforfattar.

Litteratur

endre
  • Torunn Pettersen, Jorunn Eikjok, Aili Keskitalo (2002): Vil de ikke - eller slipper de ikke til? En undersøkelse av den lave kvinnerepresentasjonen på Sametinget i Norge. Guovdageaidnu/Kautokeino, Sámi Instituhtta/Nordisk Samisk Institutt, Sámi allaskuvla/Samisk høgskole
  • Keskitalo, Aili 2005: Høyere utdanningsinstitusjoner for urfolk -i en moderniseringstid : en komparativ analyse av endringer i rammebetingelser for Sámi allaskuvla/Samisk høgskole og Ilisimatusarfik ved årtusenskiftet. Avhandling i MPA-studiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Handelshøjskolen i København.

Bakgrunnsstoff

endre
  Denne samiske artikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.