Alfredo (Al) James Pacino (fødd 25. april 1940) er ein skodespelar frå Sambandsstatane med sicilianske anar. Han er særleg kjend frå Gudfaren-filmane regissert av Francis Ford Coppola.

Al Pacino
Al Pacino - Hummel.jpg
Fødd 25. april 1940
Manhattan
Yrke filmregissør, filmprodusent, filmskodespelar, manusforfattar, teaterskodespelar, fjernsynsskodespelar
Al Pacino på Commons

FilmografiEndra

Al Pacino har medverka i mellom anna desse filmane:

  • 1972 - Gudfaren (The Godfather)
  • 1973 - Serpico
  • 1974 - Gudfaren 2 (The Godfather part II)
  • 1983 - Scarface
  • 1990 - Gudfaren 3 (The Godfather part III)
  • 1992 - Duften av kvinne (Scent of a Woman)
  • 1992 - Glengarry Glenn Ross
  • 1993 - Carlito's Way
  • 1995 - Heat
  • 1997 - Djevelens advokat (The Devil's Advocate)
  • 1999 - Any Given Sunday
  • 2003 - Angels in America (TV-serie)
  • 2004 - The Merchant of Venice
  • 2007 - Ocean's Thirteen

BakgrunnsstoffEndra