Opna hovudmenyen

Astrid Tollefsen (11. desember 18979. oktober 1973), fødd i Horten, var ein norsk lyrikar.

Astrid Tollefsen
Fødd 11. desember 1897
Stockholm
Død

9. oktober 1973

Yrke songtekstforfattar, skribent, lyrikar

Ho debuterte med diktsamlinga Portrett i speil i 1947, same året hadde ho vorte sambuar med Gunvor Hofmo. Dei budde i lag i fleire år, fyrst på Tøyen i Oslo, seinare på Sørlandet.

BibliografiEndra

  • 1947 Portrett i speil, dikt (Gyldendal norsk forlag, Oslo)
  • 1948 Reisenetter, dikt (Gyldendal)
  • 1949 Før brevet lukkes, dikt (Gyldendal)
  • 1952 Sang ved veikrysset, dikt (Gyldendal)
  • 1955 Ukjent gjest, dikt (Gyldendal)
  • 1956 Høstkveld på stamkafeen, dikt (Gyldendal)
  • 1958 Et nytt vindu, dikt (Gyldendal)
  • 1960 Før det var for sent, dikt (Gyldendal)
  • 1963 Fugl Blå, dikt (Gyldendal)
  • 1966 På nattens terskel, dikt (Gyldendal)
  • 1967 Hendelser, dikt (Gyldendal)
  • 1968 Under ordre, dikt (Gyldendal)
  • 1969 Mot et hemmelig mål, dikt (Gyldendal)
  • 1973 Hver dag er hos oss, dikt i utval (Den norske bokklubben, Stabekk)

Prisar og utmerkingarEndra

KjelderEndra