Bette Midler

Bette Midler (fødd 1. desember 1945) er ein amerikansk songar, skodespelar og komikar.

Bette Midler
Bette Midler (18939287670) (cropped).jpg
Fødd1. desember 1945 (75 år)
FødestadHonolulu
Aktive år1965–
Verka somkomikar, filmskodespelar, songar, musikar, fjernsynsskodespelar, stemmeskodespelar, filmprodusent, teaterskodespelar, skodespelar
EktefelleMartin von Haselberg
BornSophie Von Haselberg
PrisarPrimetime Emmy Award, Grammy Award for beste nye artist, Rachel Carson Award, Crystal Award

Midler er kalla opp etter skodespelaren Bette Davis, sjølv om Davis uttaler namnet sitt med ei staving, /bɛt/, medan Davis brukar to.[1]

Bette Midler var saman med Robin Williams den siste gjesten på The Tonight Show starring Johnny Carson den 21. mai 1992. I tillegg til å bli intervjua framførte ho sonaene «Miss Otis Regrets», «You Made Me Watch You» (som ho hadde skrive om teksten til for Carson), «Here's That Rainy Day», saman med Johnny Carson, og til slutt i programmet «One For My Baby (and One More for the Road)».

FilmarEndra

År Tittel Rolle Anna
2007 Then She Found Me Bernice Graves post-produksjon
2004 The Stepford Wives Bobbie Markowitz
2000 Det kvinner vil ha Dr. J.M. Perkins ukreditert
Isn't She Great Jacqueline Susann
Drowning Mona Mona Dearly
1997 That Old Feeling Lilly Leonard
1996 Førstekoneklubben Brenda Cushman
1995 Get Shorty Doris Saphron ukreditert
1993 Gypsy Mama Rose
Hocus Pocus Winnifred 'Winnie' Sanderson
1991 For the Boys Dixie Leonard Oscarnominert - Beste kvinnelege skodespelar
Ekteskap for åpen scene Deborah Fifer
1990 Stella Stella Claire
1988 Beaches C.C. Bloom
Oliver og gjengen Georgette stemme
Big Business Sadie Shelton/Sadie Ratliff
1987 Gjøk over gjøk Sandy Brozinsky
1986 Uten skrupler Barbara Stone
På bommen i Beverly Hills Barbara Whiteman
1982 Jinxed! Bonita Friml
1979 The Rose Mary Rose Foster Academy Award nomination - Best Actress
1966 Hawaii Passenger ukreditert

Andre filmarEndra

År Tittel Rolle Anna
2000 Bette Bette
1999 Fantasia/2000 Seg sjølv
Jackie's Back Seg sjølv
Get Bruce Seg sjølv
1990 Earth Day Special Mother Nature
1987 The Lottery Musikklærar
1984 Art Or Bust Seg sjølv/The Divine Miss M.
1980 Divine Madness Seg sjølv/The Divine Miss M.
1976 Vegetable Soup Woody the Spoon stemme
1974 The Thorn Virgin Mary
1972 Scarecrow in a Garden of Cucumbers ukjend stemme

DiskografiEndra

Studioalbum
Filmmusikk
  • 1979 The Rose US #12 UK #68
  • 1980 Divine Madness soundtrack US #34
  • 1988 Beaches soundtrack US #2 UK #21
  • 1991 For the Boys US #22 UK #75
  • 1993 Gypsy soundtrack US #183
Samlealbum
  • 1977 Live at Last US #49
  • 1978 The Best of Bette
  • 1993 Experience the Divine US #50 UK #3 (Greatest Hits Compilation)
  • 2003 Bette Midler Sings the Rosemary Clooney Songbook US #14 UK #52 (Tribute Compilation)
  • 2005 Bette Midler Sings the Peggy Lee Songbook US #10 UK #41 (Tribute Compilation)
  • 2006 Cool Yule US #33 (Holiday Compilation)
Singlar med listeplasseringar

Frå The Divine Miss M

  • 1972 Do You Want To Dance? US Pop: #17; US AC: #8
  • 1973 Boogie Woogie Bugle Boy US Pop: #8; US AC: #1
  • 1973 Friends"/"Chapel Of Love US Pop: #40; US AC: #9

Frå Bette Midler

  • 1974 In The Mood US Pop: #51; US AC: #18

Frå Songs for the New Depression

  • 1976 Strangers In The Night US AC: #45
  • 1976 Old Cape Cod US AC: #36

Frå Live at Last

  • 1977 You're Movin' Out Today US Pop: #42; US AC: #11

Frå Broken Blossom

  • 1978 Storybook Children (Daybreak) US Pop: #57; US AC: #37

Frå Thighs and Whispers

  • 1979 Married Men US Pop: #40

Frå The Rose soundtrack

  • 1980 When A Man Loves A Woman US Pop: #35
  • 1980 The Rose US Pop: #3, US AC: #1 <GOLD>

Frå Divine Madness

  • 1980 My Mother's Eyes US Pop: #39; US AC: #8

Frå No Frills

  • 1983 All I Need To Know US Pop: #77; US AC: #39
  • 1983 Favourite Waste Of Time US Pop: #78
  • 1984 Beast of Burden US Pop: #71

Frå Beaches soundtrack

Frå Some People's Lives

  • 1990 From A Distance US Pop: #2; US AC: #1 <PLATINUM>, UK #6
  • 1991 Night And Day US Pop: #62; US AC: #15
  • 1991 The Gift Of Love US AC: #19

Frå For the Boys soundtrack

  • 1991 Every Road Leads Back To You US Pop: #78; US AC: #15
  • 1992 In My Life US AC: #20

Frå Bathhouse Betty

  • 1998 My One True Friend US AC: #16, UK #58
  • 1999 I'm Beautiful DANCE CLUB PLAY: #4; US Pop: #60

KjelderEndra

  1. Inside the Actors Studio, 2004