Kaimanawa-fjella

(Omdirigert frå Kaimanawa Range)

Kaimanawa-fjella (engelsk Kaimanawa Range eller Kaimanawa Ranges) er ei fjellkjede som ligg sentralt på NordøyaNew Zealand i regionen Manawatu-Wanganui. Ho strekkjer seg 50 km i nordaustleg-sørvestleg retning gjennom for det meste gjennom ubygd land til sør for innsjøen Lake Taupo, på austsida av «Øydemarksvegen» (Desert Road). Åssidene dannar delar av det vulkanske platået på Nordøya.

Kaimanawa-fjella
fjellkjede
Land  New Zealand
Kart
Kaimanawa Range
39°11′24″S 175°55′26″E / 39.19°S 175.924°E / -39.19; 175.924

Landområda kring fjellrekkja er tilvakse med kratt og av dårleg kvalitet i vest, der det aude området Rangipo Desert ligg. Store delar av dette området vert nytta av den newzealandske hæren som øvingsområde. Mot aust er jordsmonnet meir grøderikt, men landskapet er svært ulendt.

Spesielt for Kaimanawa-fjella er kaimanawa-hestar, ville etterkomarar av tamme hestar som går fritt i åsane. Til skilnad frå dei fleste fjellrekkjer på New Zealand, er mykje av Kaimanawa Range oppdelt og i privat eige.

Kjelder endre

  Denne geografiartikkelen som har med New Zealand å gjere, er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.