Opna hovudmenyen

Kelly Brianne Clarkson (fødd 24. april 1982) er ein amerikansk songar fødd i Texas. Ho var med i fyrste sesong av American Idol i 2002, og vann heile konkurransen. Då ho deltok i World Idol, vart ho likevel slått av Kurt Nilsen.

Kelly Clarkson
Kelly Clarkson 57th Presidential Inauguration-cropped.jpg
Fødd 24. april 1982
Fort Worth
Yrke songar, singer-songwriter, musikar, skodespelar, komponist, musikkprodusent, barnebokforfattar, filmskodespelar, skribent, stemmeskodespelar
Kelly Clarkson på Commons
Kelly Clarkson opptrer i 2010.

Kelly Clarkson er den idol-artisten som har hatt størst suksess i verda, om ein ser på platesal. Debutsingelen hennar, «A Moment Like This», kom rett inn på førsteplassen på US Billboard Hot 100 og laga ny rekord for det høgaste hoppet til førsteplassen i historia til topplista. Singelen blei den som selde mest i USA i 2002.

DiskografiEndra

  • 2003 – Thankful
  • 2004 – Breakaway
  • 2007 – My December
  • 2009 – All I Ever Wanted
  • 2011 – Stronger
  • 2012 – Greatest Hits - Chapter 1
  • 2013 – Wrapped In Red
  • 2015 – Piece by Piece

BakgrunnsstoffEndra