Kjersti Ericsson (fødd 18. januar 1944 i Oslo)[1] er ein norsk kriminolog, forfattar og politikar for AKP. Ho er opphavleg utdanna psykolog med embetseksamen frå 1969, men er no professor i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Ericsson var leiar i AKP frå 1984 til 1988. Ho har utgitt diktsamlingar, romanar, faglitteratur og politiske skrift på norsk, engelsk og tysk.

Kjersti Ericsson

Nasjonalitet Norsk
Statsborgarskap Noreg
Fødd 18. januar 1944 (79 år)
Oslo
Yrke Kriminolog, forfattar
Periode 1968-
Politisk parti Arbeidernes kommunistparti
Debut Fotnoter i rødt

Dei viktigaste politiske bøkene hennar er Søstre, kamerater! frå 1987, og Den flerstemmige revolusjonen frå 1991.

Ericsson fekk Språklig samlings litteraturpris i 2009.

Bibliografi Endra

Diktsamlingar Endra

  • 1968 – Fotnoter i rødt
  • 1978Våpnet er smidd påny
  • 1981Drømmen og kompasset
  • 1988By oss ikke noe smått
  • 1990Å passe et fuglebrett
  • 1993Katten stryker seg inntil oss
  • 1995Mosestille. Kjerringrokk.
  • 1997Alkekongeriket

Romanar Endra

  • 1998 – Far og mor
  • 2000 – Paradisfugl. Fortellingen om de andre
  • 2001 – Hekketid
  • 2005 – Hjemkomst
  • 2008 – Gunnhild fra Vakkerøya
  • 2011 – Alene
  • 2013 – Et hjertes beliggenhet

Faglitteratur Endra

  • 1974 – Den tvetydige omsorgen : sinnsykevesenets utvikling - et sosialpolitisk eksempel.Universitetsforlaget
  • 1976 – På parti med ungdomsgruppa : metoder i arbeid med 'problemungdom' – skriven saman med Monica Johansson – Universitetsforlaget
  • 1981 – Bråk i klassen : elever og lærere forteller. – skriven saman med Monica Rudberg – Universitetsforlaget
  • 1982 – Alternativ konfliktløsning – Universitetsforlaget
  • 1985 – Mors nestbeste barn : ungdom, rusgift og kriminalitet – skriven med Geir Lundby og Monica Rudberg) – Universitetsforlaget
  • 1985 – Per + Kari = trøbbel – skiven saman med Geir Lundeby og Monica Rudberg – Universitetsforlaget
  • 1986 – Kvinnekamp. Vi eier morgendagen (redaktør) – Oktober
  • 1987 – Søstre, kamerater! – Oktober
  • 1991 – Den flerstemmige revolusjonen – Oktober
  • 1992 – KjønnsspilletCappelen
  • 1994 – Andre bøker. En antologi fra et litterært seminar – redaktør saman med Hedda Giertsen – Institutt for kriminologi
  • 1996 – Barnevernet som samfunnsspeilPax forlag
  • 1996 – Forsømte eller forbryterske? : barnevern og kriminalitetskontroll i etterkrigstidaAd notam/Gyldendal
  • 1997 – Drift og dyd : kontrollen av jenter på 50-tallet – Pax forlag
  • 2000 – Skolebarn og skoleforeldre : om forholdet mellom hjem og skole – skriven saman med Guri Larsen – Pax forlag
  • 2002 – Noen trekk ved barnevernets utvikling mellom 1954 og 1980 : historisk og barnevernfaglig delrapport – Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA skriftserie ; 4/02)
  • 200] – Krigsbarn i fredstid : sosialpolitiske og profesjonelle føringer i synet på tysk-norske krigsbarn 1945-1947 skriven saman med Eva Simonsen – Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Avdeling for kriminologi, Universitetet i Oslo : Unipub
  • 2005 – Krigsbarn i fredstid – skriven saman med Eva Simonsen – Universitetsforlaget

Kjelder Endra

Referansar Endra

  1. «Kjersti Ericsson (18.01.1944)». forfatterkatalogen.no. Henta 10. mars 2013. 

Bakgrunnsstoff Endra