Melchior Falk Gjertsen

Melchior Falk Gjertsen (fødd 19. februar 1847 i Kaupanger, død 22. april 1913 i Minneapolis) var ein norsk-amerikansk prest, salmediktar og skuledirektør.

Melchior Falk Gjertsen
Fødd 19. februar 1847
Død

22. april 1913 (66 år)

Yrke prest, salmediktar

Gjertsen utdanna seg på latinskule i Bergen Han utvandra til USA, tok presteeksamen ved Augustana Seminary og vart ordinert til prest i 1868.

Han jobba som prest i Lutheran Trinity Church i Minneapolis[1], og var også skuledirektør i byen. Saman med Th. S. Reimstad gav han ut songboka Sangbogen i 1897. Gjertsen er representert med ein salme i Norsk Salmebok og Norsk salmebok 2013. Han gav også ut «Hjemlands sange» 1877, «Christopher Brun og pietismen» 1899, «Harald Hegg» - ei skildring av norsk settlarliv på prærien - 1914.

BibliografiEndra

BøkerEndra

  • 1877 – Hjemlands sange
  • 1897 – Sangboken (Chicago)  [Saman med Th. S. Reimstad]
  • 1899 – Christopher Brun og pietismen
  • 1914 – Harald Hegg : ei skildring av norsk settlarliv på prærien

I bøker - eit utvalEndra

  • 2013 – Reis deg, Guds menighet! (Stavanger: Eide)  [I: Norsk salmebok, salme nr 690]

KjelderEndra

  1. collections.mnhs.org

BakgrunnsstoffEndra