Melchior Falk Gjertsen

Melchior Falk Gjertsen (fødd 19. februar 1847 i Kaupanger, død 22. april 1913 i Minneapolis) var ein norsk-amerikansk prest, salmediktar og skuledirektør.

Melchior Falk Gjertsen
Melchior Falk Gjertsen (1847–1913).png
Fødd 19. februar 1847
Død

22. april 1913 (66 år)
San Diego

Yrke prest, salmediktar

Gjertsen utdanna seg på latinskule i Bergen Han utvandra til USA, tok presteeksamen ved Augustana Seminary og vart ordinert til prest i 1868.

Han jobba som prest i Lutheran Trinity Church i Minneapolis[1], og var også skuledirektør i byen. Saman med Th. S. Reimstad gav han ut songboka Sangbogen i 1897. Gjertsen er representert med ein salme i Norsk Salmebok og Norsk salmebok 2013. Han gav også ut «Hjemlands sange» 1877, «Christopher Brun og pietismen» 1899, «Harald Hegg» - ei skildring av norsk settlarliv på prærien - 1914.

BibliografiEndra

BøkerEndra

  • 1877 – Hjemlands sange
  • 1897 – Sangboken (Chicago)  [Saman med Th. S. Reimstad]
  • 1899 – Christopher Brun og pietismen
  • 1914 – Harald Hegg : ei skildring av norsk settlarliv på prærien

I bøker - eit utvalEndra

  • 2013 – Reis deg, Guds menighet! (Stavanger: Eide)  [I: Norsk salmebok, salme nr 690]

KjelderEndra

  1. collections.mnhs.org

BakgrunnsstoffEndra