Opna hovudmenyen

Peter Seeberg

dansk forfattar

Peter Ejnar Lauritzen Seeberg (22. juni 19258. januar 1999) var ein dansk forfattar frå Skrydstrup.

Peter Seeberg
Fødd 22. juni 1925
Skrydstrup, Sønderjyllands amt
Død

8. januar 1999

Yrke skribent, manusforfattar, kunsthistorikar
Peter Seeberg på Commons
Grava til Seeberg på Rømø kyrkjegard

Seeberg debuterte som forfattar i 1956. Han skreiv ei rekkje romanar, noveller og barnebøker, i tillegg skreiv han dramatikk for scene og fjernsyn. Hovudtemaet i forfattarskapet hans var erkjenninga av verklegheita og problematikken rundt realisme, både som utfordring i litteraturen og som filosofisk tema.

Bøkene hans har vorte omsett til engelsk, estisk, finsk, fransk, italiensk, litauisk, norsk, spansk, svensk og tysk.

BibliografiEndra

(ikkje uttømande)

  • 1956 Bipersonerne, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1957 Fugls Føde, roman (Gyldendal forlag, København)
På norsk:
1957 Fugls føde, (Gyldendal Norsk Forlag, Oslo)
  • 1962 Eftersøgningen, noveller (Arena forlag)
  • 1970 Ferai, skodespel (Arena forlag)
  • 1974 Dinosaurusens sene eftermiddag, noveller (Arena forlag)
  • 1976 Argumenter for benåding, noveller (Arkiv for ny Litteratur)
  • 1977 På selve dagen, skodespel (Forlaget Drama)
  • 1978 Ved havet, roman (Arena forlag)
På norsk:
1979: Ved havet, omsett av Ole Jacob Bull (Kolon Forlag, Oslo)
  • 1979 Hyrder, roman (Arena forlag)
  • 1981 Om fjorten dage, noveller (Arena forlag)
På norsk:
1983 Om fjorten dager omsett av Ole Jacob Bull (Gyldendal Norsk Forlag, Oslo)
  • 1985 Uden et navn, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1986 Værkfører Thomsens endelige hengivelse, noveller (Brøndum forlag)
  • 1987 Roland kommer til verden, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1989 Den sovende dreng, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1989 Frosten hjælper, roman, (Gyldendal forlag, København)
  • 1990 Rejsen til Ribe, noveller (Samlerens Forlag)
  • 1994 Udvalgte noveller, noveller (Samlerens Forlag)
  • 1997 Halvdelen af natten, noveller (Gyldendal forlag, København)
  • 2001 En enkelt afbrydelse, noveller (Gyldendal forlag, København)

Prisar og utmerkingarEndra

BakgrunnsstoffEndra