Opna hovudmenyen

Ray Bradbury

amerikansk manusforfattar og skribent

Ray Douglas Bradbury (22. august 19205. juni 2012)[1] var ein amerikansk fantasi-, grøssar- og science fiction-forfattar best kjent for The Martian Chronicles og den dystopiske romanen Fahrenheit 451.

Ray Bradbury
Ray Bradbury 2009.jpg
Fødd 22. august 1920
Waukegan
Død

5. juni 2012
Los Angeles

Yrke manusforfattar, lyrikar, skribent, prosaforfatter, romanforfattar, science fiction-forfattar
Sjanger science fiction, fantasy, skrekklitteratur
Ektefelle Marguerite Bradbury
Born Bettina F. Bradbury
Ray Bradbury på Commons

Innhaldsliste

BibliografiEndra

RomanarEndra

  • Fahrenheit 451 (1953)
  • Dandelion Wine (1953)
  • Something Wicked This Way Comes (1962)
  • The Halloween Tree (1972)
  • Death Is a Lonely Business (1985)
  • A Graveyard for Lunatics (1990)
  • Green Shadows, White Whale (1992)
  • Ahmed and the Oblivion Machines (1998)
  • From the Dust Returned (2001)
  • Let's All Kill Constance (2003)
  • It Came From Outer Space (2003)

NovellesamlingarEndra

  • Dark Carnival (1947)
  • The Martian Chronicles (Krøniker fra Mars) (1950)
  • All Summer in a day (1950)
  • The Illustrated Man (1951)
  • The Golden Apples of the Sun (1953)
  • The October Country (1955)
  • A Medicine for Melancholy (1959)
  • R is for Rocket (1960)
  • I Sing The Body Electric! (1969)
  • The Toynbee Convector (1988)
  • Driving Blind (1998)
  • One More for the Road (2002)
  • Bradbury Stories (2003)
  • The Veldt (2006)

ReferansarEndra

  1. Daughter says author Ray Bradbury has died in California - usatoday.com