Ray Bradbury

amerikansk manusforfattar og skribent

Ray Douglas Bradbury (22. august 19205. juni 2012)[1] var ein amerikansk fantasi-, grøssar- og science fiction-forfattar best kjent for The Martian Chronicles og den dystopiske romanen Fahrenheit 451.

Ray Bradbury

Pseudonym Elliott, William
Statsborgarskap USA
Fødd 22. august 1920
Waukegan
Død

5. juni 2012 (91 år)
Los Angeles

Yrke manusforfattar, lyrikar, skribent, prosaforfatter, romanforfattar, science fiction-forfattar, skodespelforfattar
Sjanger science fiction, fantasy, skrekklitteratur, samfunns-science fiction
Religion Unitarian Universalism
Far Poni Adams
Ektefelle Marguerite Bradbury
Born Bettina F. Bradbury
Signatur
Ray Bradbury på Commons

Bibliografi endre

Romanar endre

  • Fahrenheit 451 (1953)
  • Dandelion Wine (1953)
  • Something Wicked This Way Comes (1962)
  • The Halloween Tree (1972)
  • Death Is a Lonely Business (1985)
  • A Graveyard for Lunatics (1990)
  • Green Shadows, White Whale (1992)
  • Ahmed and the Oblivion Machines (1998)
  • From the Dust Returned (2001)
  • Let's All Kill Constance (2003)
  • It Came From Outer Space (2003)

Novellesamlingar endre

  • Dark Carnival (1947)
  • The Martian Chronicles (Krøniker fra Mars) (1950)
  • All Summer in a day (1950)
  • The Illustrated Man (1951)
  • The Golden Apples of the Sun (1953)
  • The October Country (1955)
  • A Medicine for Melancholy (1959)
  • R is for Rocket (1960)
  • I Sing The Body Electric! (1969)
  • The Toynbee Convector (1988)
  • Driving Blind (1998)
  • One More for the Road (2002)
  • Bradbury Stories (2003)
  • The Veldt (2006)

Referansar endre

  1. Daughter says author Ray Bradbury has died in California - usatoday.com