Ruth Moody

kanadisk songar

Ruth Moody (fødd 28. desember 1975) er ein australskfødd sopransongar og låtskrivar og medlem av den kanadiske folketrioen The Wailin' Jennys.

Ruth Moody
Ruth Moody performs in Ireby.jpg
Ruth Moody i Ireby i England, den 24. mai 2008. Foto av Nick Robinson
Fødd28. desember 1975 (47 år)
FødestadAustralia
OpphavWinnipeg i Manitoba i Canada
Aktiv1997 til i dag
Sjangerfolkemusikk
Instrumentvokal, gitar, piano, bodhran, trekkspel, banjo
Tilknytte artistarThe Wailin' Jennys.
Verka somSongar-låtskrivar

Moody voks opp i Winnipeg i Canada med foreldra og syskena.[1] Det første bandet hennar var roots-bandet Scruj MacDuhk, som ho song for frå 1997 til bandet gjekk frå kvarandre i 2001. I 2002 slo ho seg saman med Nicky Mehta og Cara Luft og danna The Wailin' Jennys.

DiskografiEndra

  • Live at the West End Cultural Centre (1997) - med Scruj MacDuhk
  • The Road to Canso (1999) - med Scruj MacDuhk
  • The Wailin' Jennys EP (2002) - med The Wailin' Jennys
  • Blue Muse (2002) - Solo EP
  • South Bound (2003) - med Moody Penner and Swain
  • 40 Days (2004) - med The Wailin' Jennys
  • Firecracker (2006) - med The Wailin' Jennys
  • Putumayo - Women of the World Acoustic (2007) - med the Wailin' Jennys - samleplate med Moody sin «One Voice»
  • Down at the Sea Hotel (2007) - med the Wailin' Jennys - samleplate med barnesongar av artistar på Red House Records
  • Live at the Mauch Chunk Opera House (2009) - med The Wailin' Jennys
  • The Garden (2010) - Soloalbum
  • Bright Morning Stars (2011) - med The Wailin' Jennys
  • Privateering (2012) - gjestevokal med Mark Knopfler
  • These Wilder Things (2013) - Soloalbum

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra