String Driven Thing

String Driven Thing er eit folkrockband frå Skottland,[1] opphavleg skipa i 1960-åra og leia av ekteparet Chris Adams og Pauline Adams. Bandet hadde òg med seg Graham Smith på elektrisk fiolin.[2]

String Driven Thing
OpphavSkottland
Aktiv1967–1975
1991
Sidan 2001
SjangerFolkrock, progressiv folk
PlateselskapConcord Records
Charisma Records
ozit morpheus Records
Backshop Records
MedlemmerPauline Adams
Graham Smith
Robin Adams
Andy Allan
Dick Drake
Tidlegare medlemmerChris Adams
John Mannion
Colin Wilson
Billy Fairley
Bill Hatje
Colin Fairley
Kim Beacon
Andy Roberts
James Exell
George Tucker
John Bradley
Bob Cairns

Bandet vart skipa i Glasgow i 1967 som ei visegruppe som song tredelt harmoni. Sidan fekk dei platekontrakt hos Tony Stratton-SmithCharisma[3] og gav ut eit sjølvoppkalla albumet på dette selskapet, produsert av Shel Talmy.

MedverkandeEndra

MedlemmarEndra

Noverande medlemmar
  • Pauline Adams - vokal, perkusjon (1967–1974, 1991, 2001, 2004, sidan 2012)
  • Graham Smith - fiolin (1972–1975, 1991, 2001, 2004, sidan 2012)
  • Robin Adams - gitar (sidan 2004)
  • Andy Allan - bass (sidan 2001)
  • Dick Drake - trommer (sidan 2004)
Tidlegare medlemmar
  • Chris Adams - gitar, vokal (1967–1974, 1991–1994, 2001-2016; død 2016)
  • John Mannion - gitar (1967–1972)
  • Colin Wilson - bass (1970–1974; død 2013)
  • Billy «The Kid» Fairley - trommer (1973–1974)
  • Bill Hatje - bass (1974)
  • Colin Fairley - trommer (1974–1975)
  • Kim Beacon - vokal (1974–1975; død 2001)
  • Andy Roberts - gitar (1974–1975)
  • James Exell - bass (1974–1975)
  • George Tucker - gitar (1991,1994–2004)
  • John Bradley - trommer (1991, 1994–2001)
  • Bob Cairns - fiolin (1994–1995)

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • String Driven Thing (1970)
  • String Driven Thing (1972)
  • The Machine That Cried (1973)
  • Please Mind Your Head (1974)
  • Keep Yer 'and On It (1975)
  • Dischotomy: The Rarities 1971—1974 (1992)
  • The Early Years 1968—1972 (1993)
  • Suicide (Live in Berlin) (1995)
  • Studio '72 Plus Live In Sveits '73 And London '95 (1998)
  • The Machine That Cried Band’s Official Version (2006)
  • Moments of Truth (2007)
  • Songs From Another Country (2009)
  • Live on the Foxtrot tour 40th Anniversary (2012)

SinglarEndra

  • «Another Night in this Old City» / «Say What You Like»
  • «Eddie» / «Hooked on the Road»
  • «Are You a Rocknroller» (demo)
  • «Circus» / «My Real Hero»
  • «I'll Sing One For You» / «To See You»
  • «It's a Game» / «Are You a Rocknroller»
  • «Overdrive» / «Timpani for the Devil»
  • «Mrs O'Reilly» / «Keep on Moving»
  • «Stand Back in Amazement» / «But I Do»
  • «Cruel to Fool» / «Josephine»

SoloalbumEndra

  • Chris Adams - The Damage
  • Chris Adams - The Damage II (Ozit)
  • Graham Smith - Med Töfraboga (Touch of Magic) (Ozit, 1980)
  • Graham Smith - Arrival of Spring (Ozit)
  • Colin Wilson - Cloudburst
  • Graham Smith - Kalinka (Ozit)

KjelderEndra

  1. String Driven ThingAllmusic
  2. Christopulos, J., and Smart, P.: Van der Graaf Generator - The Book, p. 259. Phil and Jim publishers, 2005. ISBN 0-9551337-0-X.
  3. «String Driven Thing». Dinosaurdays. Henta 28. juli 2020. 

BakgrunnsstoffEndra