Swansea City AFC

(Omdirigert frå Swansea City)

Swansea City Association Football Club er ein walisisk fotballklubb frå Swansea som spelar i Premier League. Klubben blei stifta i 1912, og er den einaste walisiske klubben som har spelt i den høgste divisjonen i England. Heimebana til Swansea heiter Liberty Stadium, og dei deler bana med Osprey Rugby Union. Swansea City er ein av dei mest framgangsrike klubbane i Wales, og har vunne den walisiske cupen 10 gonger. Kallenamnet deira er “The Swans” eller “The Jacks”. Det siste kallenamnet har dei fått pga. hunden “Swansea Jack” som vart kjend for å ha redda 27 menneske.

Swansea City AFC
KallenamnThe Swans/The Jacks
HeimebaneLiberty Stadium
(kapasitet: 20 532)
StyreleiarHuw Jenkins
HovudtrenarSteve Cooper
LigaFootball League Championship
2018/1910. plass
Soccerball current event.svg Noverande sesong

HistorieEndra

Swansea har tidlegare vore ein by som var meir kjent for rugby, og det var ingen fotballklubbar i Swansea før Swansea Town A.F.C. blei etablert i 1912. Dei starta å spele i andredivisjonen i Wales. Swansea var innom både 3., 2. og 1. divisjon før dei rykte opp i den øvste ligaen i England, Premier League i 2011, etter å ha vunne kvalifiseringa. Opp gjennom historia har Swansea vore innblanda i mange oppgjer mot rivalen Cardiff City. Kampane dei imellom er kjent som “The South West Derbie” , og er som regel eit høgdepunkt for tilhengjarane av begge laga.

SpelarstallEndra

[1]Sist oppdatert 8. september 2016. Note: Flagga viser til landslaget som spelaren kan spela for, som definert av FIFA sine reglar. Spelarane kan ha fleire nasjonalitetar i annan forstand.

Nr. Posisjon Spelar
1   Łukasz Fabiański
2   Jordi Amat
3   Neil Taylor
4   Ki Sung-yueng
5   Mike van der Hoorn
6   Alfie Mawson
7   Leon Britton  
8   Leroy Fer
9   Fernando Llorente
10   Borja Bastón
12   Nathan Dyer]]
13   Kristoffer Nordfeldt
15   Wayne Routledge
Nr. Posisjon Spelar
17   Modou Barrow
19   Mark Birighitti
20   Jefferson Montero
22   Àngel Rangel
23   Gylfi Sigurðsson
24   Jack Cork
25   Gerhard Tremmel
26   Kyle Naughton
33   Federico Fernández
35   Stephen Kingsley
56   Jay Fulton
62   Oliver McBurnie

KjelderEndra

  1. [1]