Terry Oldfield

britisk komponist

Terence Oldfield (fødd 12. august 1949) er ein engelsk musikar og komponist, og bror til Sally og Mike Oldfield.

Terry Oldfield
Fødd12. august 1949 (71 år)
FødestadPalmers Green i Nord-London i England
FødenamnTerence Oldfield
OpphavStorbritannia
Instrumentfløyte
Verka somKomponist

HistorieEndra

Oldfield slutta på skulen då han var 16 for å reise verda rundt og arbeidde som scenearbeidar for ymse band, som The Byrds. Under eit lengre opphald på den greske øya Hydra, byrja han å spele det første instrumentet sitt, fløyta. Tidleg i 1970-åra skipa han og broren Mike eit band kalla Barefoot (eller Barefeet) som spelte rock and roll på klubbar i Storbritannia. Broren Mike spelte kort tid etter inn det særs suksessrike albumet Tubular Bells og Terry spelte fløyte på ei konsertframføring av albumet i Queen Elizabeth Hall, 25. juni 1973 i London.

Terry er òg med på andre album av broren, Hergest Ridge (blåseinstrument - ikkje oppført), Ommadawn (panfløyte) og mykje på Incantations (fløyte).[1]

Karrieren til Oldfield byrja for fullt då han vart spurt av BBC om å komponere musikk for ein serie kalla Great Railway Journeys of the World. Sidan den gongen har Oldfield skrive musikk for over 50 filmar og TV-produksjonar, og fått to Emmy-nominasjonar for Land of the Tiger og Twilight of the Dreamtime og ein BAFTA-nominasjon for BBC-serien Kingdom of the Ice Bear.

DiskografiEndra

AlbumEndra

  • Sunshine Holidays – 1983
  • In Search of the Trojan War – 1985
  • Cascade – 1986
  • Reverence – 1986
  • Return to Treasure Island – 1987
  • In the Presence of Light – 1987
  • Resonance – 1988
  • Star of Heaven – 1989
  • Spirit of the Rainforest – 1990
  • Angel – 1990
  • Zen – 1991
  • Illumination – 1992
  • Spiral Waves – 1992
  • Out of the Depths – 1993
  • Spirit of Africa – 1993
  • Australia – 1994
  • Spirit of Tibet – 1994
  • Earth Spirit – 1995
  • Icon – 1995
  • Theme for the Telford Time Machine – 1996
  • Spirit of India – 1996
  • South East Asia – 1997
  • All The Rivers Gold – 1999
  • Music for Wildlife – 2000
  • Reflections – The Best of Terry Oldfield 1985–1995 – 2000
  • Across the Universe – 2000
  • Spirit of the World – 2000
  • Turning Point 2002
  • A Time for Peace – 2003
  • Yoga Harmony – 2004
  • Celt – 2004
  • De Profundis / Out of the Depths II – 2005
  • Ethereal – 2005
  • Reiki Harmony – 2006
  • Om (med Medwyn Goodall) - 2007
  • Labyrinth – 2007
  • Mandala: Circle of Chant - 2008
  • Yoga Nidra (med Soraya Saraswati) – 2009
  • Silent Night, Peaceful Night - 2010
  • Healing Sound Journey (med Soraya Saraswati) – 2011
  • Journey into Space (med Mike Oldfield) – 2012
  • Peaceful Hearts (med Soraya Saraswati) – 2013
  • Namaste (med Soraya Saraswati) – 2016
  • Sky Dancer (med Carlos Garo) – 2017
  • Temple Moon (med Soraya Saraswati ) - 2017
  • On Fire - 2018
  • Rhapsody - 2018
  • Soundscapes For Awakening - 2018
  • Forever One (med Soraya Saraswati ) - 2019
  • Healing Hands Subliminal Music For Massage - 2019
  • Music For Relaxation - 2019


KjelderEndra

  1. «Official Mike Oldfield Information Service». http://www.mikeoldfield.org. Arkivert frå originalen 17. juli 2012.  External link in |publisher= (hjelp)

BakgrunnsstoffEndra