Tim Blake

britisk songar og komponist

Timothy Blake (fødd 6. februar 1952) er ein klaverspelar, vokalist og komponist ssom har arbeidd med både Gong og Hawkwind.

Tim Blake
Tim Blake at Hawkeaster 2013.jpg
Fødd6. februar 1952 (70 år)
FødestadLondon i England
AliasHigh T. Moonweed
OpphavStorbritannia
AktivSidan 1970
SjangerProgressiv rock, psykedelisk rock, electronica
InstrumentKlaverinstrument, synthesizer, theremin, gitar, munnspel, vokal
Tilknytte artistarGong, Hawkwind, Crystal Machine
PlateselskapIndependent
Verka somMusikar

Han har òg arbeidd som lydteknikar, og det vart slik han vart kjend med både Hawkwind og Gong. Han spelte på alle tre albuma i Radio Gnome Invisible-trilogien til Gong: Flying Teapot, Angel's Egg og You. Han slutta i Gong ein gong tidleg i 1975. Sidan la han ut på ein solokarriere under namnet Crystal Machine, og var den førte artisten som brukte laserlys på scenen. Sidan spelte han igjen både med Gong og Hawkwind.

SolodiskografiEndra

  • 1977: Crystal Machine
  • 1978: Blake's New Jerusalem
  • 1979: «Waterfalls in Space»
  • 1991: Magick
  • 2000: The Tide of the Century
  • 2002: Caldea Music II
  • 2006: Live Waterfalls in Space
  • 2012: Noggi 'Tar
  • 2018: Lighthouse- an Anthology 1973-2012

BakgrunnsstoffEndra

Mal:Hawkwind