Agnes Ravatn (fødd 8. februar 1983)[1] er ein skribent, forfattar og omsetjar frå Ølen i Vindafjord.[2] Ho debuterte som forfattar i 2007 med romanen Veke 53. Ho skriv fast for Dag og Tid og Dagbladet og er busett i Valevåg.[2] Ravatn var festspeldiktar på Dei nynorske festspela i 2014[3].

Agnes Ravatn
Agnes Ravatn1 (cropped).jpg
Fødd 8. februar 1983 (37 år)
Ølen
Yrke Skribent, forfattar
Periode 2007-
Agnes Ravatn på Commons

BibliografiEndra

  • Veke 53 – Roman (2007)
  • Ikke til hjemlån – Høgdepunkt frå fanzina Ikke til hjemlån (2008)
  • Stillstand. Sivilisasjonskritikk på lågt nivå – Essay (2009)
  • Folkelesnad – Essay (2011)
  • Fugletribunalet – Roman (2013)
  • Ikkje – Dikt (2013)
  • Operasjon sjølvdisiplin – Sjølvhjelpsbok (2014)
  • Verda er ein skandale. Ei lita bok om livet på landet – Essay (2017)
  • Stoisk uro og andre filosofiske smular – Essay (2018)
  • Dei sju dørene – Roman (2019)

HeiderEndra

ReferansarEndra

  1. ««Agnes Ravatn»». forfatterkatalogen.no (Norsk forfattersentrum). Henta 23. mai 2020. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 ««Agnes Ravatn»». Nettstaden til Det norske Samlaget. Henta 20. august 2013. 
  3. «Agnes Ravatn blir festspeldiktar». 
  4. Andreas Veggeland (4. april 2008). ««Stipend til Rogalands-forfattere»». aftenbladet.no. Henta 20. august 2013. 
  5. ««Språkprisen 2011 til Agnes Ravatn (nynorsk) og Morten A. Strøksnes (bokmål)»». Nettstaden til Språkrådet. 15. november 2011. Henta 20. august 2013. 
  6. Pål Nordseth (17. august 2013). ««Hedret for synsvinkel og selvironi»». dagbladet.no. Henta 20. august 2013. 
  7. Hilde Bjørnskau (2. februar 2014). ««– Mistet nesten troen på meg selv»». nrk.no. Henta 2. februar 2014. 
  8. ««Ungdommens kritikerpris til Agnes Ravatn»». Nettstaden til Den norske Forfatterforening. 13. mars 2014. Henta 16. mars 2014. 
  9. Lasse Midttun (29. mai 2015). «Juryen har talt». Morgenbladet. Henta 29. mai 2015. 

BakgrunnsstoffEndra