Annika Thor

Annika Thor (fødd 2. juli 1950) er ein svensk forfattar, dramaturg, manusforfattar og bibliotekar.

Annika Thor
Annika Thor Göteborg Book Fair 2011.jpg
Fødd 2. juli 1950 (70 år)
Göteborg
Yrke forfattar, journalist, skribent, manusforfattar, barnebokforfattar
Annika Thor på Commons

Forfattaren blei fødd Annika Katz i Göteborg. Debutromanen hennar En ö i havet (En øy i havet) vart fylgd av Näckrosdammen (Vannliljedammen), Havets djup (Havets dyp) og Öppet hav (Åpent hav) som er ein serie om dei jødiske systrene Steffi og Nelli som under andre verdskrigen kjem som flyktingar til ei øy i den bohuslänske skjergarden.

Annika Thor sit på stol nr 11 i Svenska barnboksakademien.

BibliografiEndra

  • Film är inte bara bio (1992)
  • En ö i havet (1996, på norsk En øy i havet, 2001)
  • Näckrosdammen (1997, på norsk Vannliljedammen, 2002)
  • Sanning och konsekvens (1997, på norsk Lek på ramme alvor, 1999)
  • Havets djup (1998, på norsk Havets dyp, 2003)
  • Öppet hav (1999, på norsk Åpent hav, 2004)
  • Eldfågeln (2000, på norsk Ildfuglen, 2006)
  • Rött hjärta blå fjäril]' (2002, på norsk Rødt hjerte, blå sommerfugl 2003)
  • Pirr i magen klump i halsen (2003, saman med Cecilia Torudd, på norsk Kiling i magen, klump i halsen, 2004)
  • Altuns tre liv (2004, saman med Altun Basaran)
  • Nu, i morgon! (2005)

Alle er utgjevne på Bonnier Carlséns förlag i Sverige. Dei som har kome på norsk er utgjevne på Omnipax.

FilmmanuskriptEndra

BakgrunnsstoffEndra