Cecilie Enger

Cecilie Enger (født 21. februar 1963) er ein norsk forfattar frå Asker. Ho er mag.art. med faga norsk, historie og journalistikk. Ho jobbar som journalist i Dagens Næringsliv. Ho forfattardebuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, ein roman ho fekk Nota Bene Bokpris for i 1995. For den sjølvbiografiske romanen Mors gaver fekk ho Bokhandlerprisen i 2013.

Cecilie Enger
Cecilie Enger (cropped).jpg
Fødd 21. februar 1963 (58 år)
Oslo
Yrke journalist, skribent
Cecilie Enger på Commons

BibliografiEndra

  • 1994 Nødvendigheten (roman)
  • 1996 Ytterpunkt (roman)
  • 1999 Kjell Aksel – en snauklippet historie (barnebok)
  • 2000 Brødrene Henriksen (roman)
  • 2003 Se i nåde (roman)
  • 2007 Himmelstormeren (roman)
  • 2011 Kammerpiken (roman, Gyldendal)
  • 2013 Mors gaver (roman, Gyldendal)
  • 2017 Pust for meg (roman, Gyldendal)

Prisar og utmerkingarEndra

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra