Chris Darrow

Christopher Lloyd Darrow (30. juli 194415. januar 2020) var ein USA-amerikansk multi-instrumentalist og songar-låtskrivar.[1] Han vart rekna som ein pioner innan countryrock seint i 1960-åra og spelte med fleire grupper, som Kaleidoscope og Nitty Gritty Dirt Band.[2]

Chris Darrow
Fødd30. juli 1944(1944-07-30)
FødestadSioux Falls i USA
Død15. januar 2020 (75 år)
FødenamnChristopher Lloyd Darrow
OpphavUSA
Aktiv1963–2020
SjangerRock, countryrock
InstrumentGitar, bass, fele, fiolin, banjo, resonatorgitar, lapsteelgitar, mandolin
Tilknytte artistarThe Dry City Scat Band, Kaleidoscope, Nitty Gritty Dirt Band
Verka somMusikar

DiskografiEndra

SoloalbumEndra

  • 1972: Artist Proof (Fantasy)
  • 1973: Chris Darrow (United Artists)
  • 1974: Under My Own Disguise (United Artists)
  • 1979: Fretless (Pacific Arts)
  • 1980: A Southern California Drive (Wild Bunch)
  • 1981: Eye of the Storm (Takoma) med Max Buda
  • 1997: Coyote Straight from the Heart (Taxim)
  • 1998: Harem Girl (Taxim)
  • 2002: Slide on In (Taxim)
  • 2006: Wages of Sin (Taxim)

Med KaleidoscopeEndra

Med The Nitty Gritty Dirt BandEndra

Med The Darrow-Mosley BandEndra

  • 1973: Desert Rain (Shagrat) released 2010

Som komponistEndra

Som produsentEndra

Som gjesteartistEndra

KjelderEndra

  1. Nitty Gritty Dirt Band Alum Chris Darrow Dies
  2. Roland, Terry (5. juni 2013). «Unsung Heroes of Americana Music: Chris Darrow and Artist Proof». No Depression. Arkivert frå originalen 9. august 2017. Henta 3. august 2017. 
  3. «Kaleidoscope – When Scopes Collide». Rising Storm. 30. august 2011. Henta 5. august 2017. 
  4. «Greetings from Kartoonistan». Pulsating Dream. Henta 5. august 2017.