DNV

internasjonalt klassifikasjonsselskap
(Omdirigert frå DNV GL Group)

DNV er eit norsk-tysk klassifiseringsselskap som vart skipa 12. september 2013 ved at Det Norske Veritas (DNV) og Germanischer Lloyd i Hamburg (GL) slo seg saman.[2] Aksjeselskapet DNV Group AS, som har hovudkontor på Høvik i Bærum kommune, er eigd av den norske stiftinga Stiftelsen Det Norske Veritas med 63,5 prosent og det tyske investeringsselskapet Mayfair Vermögensverwaltung SE med 36,5 prosent.

DNV


Bygningane til det Det Norske Veritas, teikna av Lund + Slaatto Arkitekter, no hovudkontor for DNV, ligg på stranda attmed Oslofjorden på Høvik i Bærum. Fotografi frå 2010. Sjå dette på Wikidata
Org.formAksjeselskap
Org.nr.934763149
Skipa12. september 2013
Forgjengar(ar)Germanischer Lloyd
EigarDet Norske Veritas
HovudkontorBærum kommune
LandNoreg
StyreleiarJon Fredrik Baksaas
Adm.dir.Remi Eriksen
Nettstadhttps://www.dnv.com/ (engelsk)[1]

DNV driv med skipsklassifisering, sertifisering, rådgjeving, inspeksjon, testing og forsking. Selskapet er det største skipsklassifikasjonsselskapet i verda, målt i marknadsdelar og i talet på tilsette, og har verksemd i hundre ulike land. Men har selskapet òg ein stor verksemd som gjeld sertifisering, testing, rådgiving og forsking retta mot anna enn den maritime sektoren, og har òg kontorlloppgåver på vegner av offentlege styresmakter.

Kjelder endre

Fotnotar

Bakgrunnsstoff endre