HARDtalk er eit tv-program ifrå BBC som har eit halv time langt djupneintervju med eit intervjuobjekt. Det er rekna for å vere eit flaggskip innan BBC sin programproduksjon.

HARDtalk
Typefjernsynsserie, nyhetsprogram
SjangerTalkshow
OpphavslandStorbritannia
Språkengelsk
SkaparBBC News
KanalBBC News, BBC World News

Det vert sendt fire dagar i veka (måndag til torsdag) på BBC World News og BBC News. Programmet starta i 1997, og mykje av kor kjent det er kjem av den globale sendingane til BBC World.

Tim Sebastian leia intervjua fram til tidleg i 2005. Ifrå 2006 var intervjuaren Stephen Sackur, som tidlegare var BBC sin korrespondent i Washington og Brussel. Han er ein erfaren intervjuar som har tidlegare grilla dei amerikanske presidentane George W. Bush og Bill Clinton. Til tider er det ein annan BBC-programleiar som tek over intervjua, som Zeinab Badawi, Jon Sopel, Lyse Doucet og Noel Thompson.

HARDtalk har hatt nokre av dei mest kjente personlegdomane i verda under grilling av Sebastian eller Sackur. Gjestar har vore presidenten i Pakistan Pervez Musharraf, presidenten i Sør-Afrika Thabo Mbeki, den malaysiske statsministeren Mahathir Mohamad og populærmusikaren Boy George.

Kjelder endre

Bakgrunnsstoff endre