Opna hovudmenyen

Per Knutsen (fødd 4. august 1951) er ein norsk forfattar frå Hamarøy i Nordland. Han er utdanna lærar. Knutsen har skrive både skodespel, barnebøker og romanar.

Per Knutsen
Per Knutsen.jpg
Fødd 4. august 1951
Hamarøy
Yrke skribent, barnebokforfattar, skodespelforfattar

BibliografiEndra

  • Gutten og ørna (1976, barnebok)
  • Du må plante flere blomster, Lina-Liv (1977, barnebok)
  • Jeg vil ikke (1978, barnebok)
  • Utpå Vestfjorden seiler mi skute (1980, barnebok)
  • Gull og sølv (1982, barnebok)
  • Trilofytten (1984, barnebok)
  • Mordere (1984, roman)
  • Fiskerens datter (1986, roman)
  • Gutten som kunne fly (1988, roman, ny utgåve med tittelen Lakki i 1992)
  • Svart cayal (1988, ungdomsroman)
  • Edel har fest (1989, skodespel)
  • Er du naken? (1991, skodespel)
  • En dannet kvinne (1992, skodespel)
  • Svømmersken (1994, ungdomsroman)
  • Rått parti (1995, ungdomsroman)
  • Supergutt (1996, pubertetsroman)
  • Høytrykk (1998, thriller)
  • Jentekrigen (1998, ungdomsroman)
  • Tigermelk (1999, kriminalroman)
  • Vil du ha meg? (2000, ungdomsroman)
  • Å salte et hjerte (2001, roman)
  • Hitlers tunge (2002, roman)
  • Hilsen en som elsker deg (2003, barnebok)
  • Frøken Markussens rykte (2004, roman)
  • Utakk (2006, roman)
  • Luft og kjærlighet (2005, ungdomsroman)
  • Kyss med ketchup (2007, ungdomsroman)
  • Gamle menns elskov (2010, roman)
  • Jobb for tøffe gutter (2013, barnebok)
  • Broren til Hugo (2016, roman)

Prisar og utmerkingarEndra

KjelderEndra

  1. «Havmannprisen til Per Knutsen». Norsk Forfattersentrum. Henta 7. september 2017. 

BakgrunnsstoffEndra