Philip Catherine

belgisk gitarist

Philip Catherine (fødd 27. oktober 1942) er ein belgisk jazzgitarist.

Philip Catherine
Brussels Jazz Marathon 2012 - Philip Catherine Quartet (7272168872).jpg
Catherine på Jazz Marathon
Brussel i Belgia 2012
Fødd27. oktober 1942 (77 år)
FødestadLondon i England
OpphavBelgia
AktivSidan 1960-åra
SjangerJazz
InstrumentGitar
Tilknytte artistarFocus, Larry Coryell, Niels-Henning Ørsted Pedersen
PlateselskapAtlantic, Criss Cross Dreyfus, Challenge, ACT
Verka somMusikar, komponist
Prisaroffiser av Kroneordenen, Paul Acket Award, octave d'honneur

BiografiEndra

 
Philip Catherine i Montreux i Sveits i 1980
Foto av Patty Mooney.
 
Philip Catherine, International Jazz Festival i Praha, Lucerna-hallen, 21. oktober 1984

Philip Catherine vart fødd i London av ei engelsk mor og ein belgisk far, og voks opp i Brussel. Bestefaren spelte fiolin i London Symphony Orchestra. Catherine byrja å spele gitar i tenåra, og 17 år gammal spelte han profesjonelt for første gongen.[1][2]

Han gav ut debutalbumet sitt, Stream, i 1972. Dei neste få åra studerte han ved Berklee College of Music i Boston og med Mick Goodrick og George Russell. I 1976 spelte han og gitaristen Larry Coryell som ein akustisk duo. Året etter spelte han med Charles Mingus, som kalla han «Den unge Django». Tidleg i 1980-åra turnerte han ei kort stund med Benny Goodman. Han var i ein trio med Didier Lockwood og Christian Escoudé, så i ein trio med Chet Baker. I 1990-åra spelte han inn tre album med trompetisten Tom Harrell.[1]

Catherine har òg arbeidd med Lou Bennett, Kenny Drew, Dexter Gordon, Stéphane Grappelli, Karin Krog, Paul Kuhn, Sylvain Luc, Michael Mantler, Charlie Mariano, Palle Mikkelborg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Enrico Rava, Toots Thielemans og Miroslav Vitous.[1]

DiskografiEndra

Som leiar eller medleiarEndra

  • 1972 Stream (Warner Bros.)
  • 1974 September Man (Atlantic)
  • 1974 Toots Thielemans, Philip Catherine, and Friends (Keytone)
  • 1975 Guitars (Atlantic)
  • 1977 Twin-House med Larry Coryell (Elektra)
  • 1978 Splendid med Larry Coryell (Elektra)
  • 1979 Sleep My Love (CMP)
  • 1980 Babel (Elektra)
  • 1982 End of August (WEA)
  • 1983 Trio med Didier Lockwood & Christian Escoude (JMS)
  • 1983 Crystal Bells med Jean-Louis Rassinfosse & Chet Baker
  • 1983 The Viking med Niels-Henning Ørsted Pedersen (Pablo)
  • 1987 Transparence (in-akustik)
  • 1988 September Sky
  • 1990 Oscar (Igloo)
  • 1992 Spanish Nights med Niels-Henning Ørsted Pedersen (Enja)
  • 1993 Art of the Duo med Niels-Henning Ørsted Pedersen (Enja)
  • 1996 Teenagers med George Mraz, Serge Delaite
  • 1998 Guitar Groove (Dreyfus)
  • 2000 Blue Prince (Dreyfus)
  • 2000 Triangular (A Records)
  • 2002 Summer Night (Dreyfus)
  • 2007 Guitars Two (Dreyfus)
  • 2010 Concert in Capbreton (Dreyfus)
  • 2011 Plays Cole Porter (Challenge)
  • 2012 Cote Jardin (Challenge)
  • 2014 New Folks med Martin Wind (ACT)
  • 2015 The String Project Live in Brussels (ACT)
  • 2015 There'll Never Be Another You
  • 2019 La Belle Vie (Sunset)

Som sidemannEndra

Med Chet Baker

Med Kenny Drew

Med Focus

Med Stéphane Grappelli

  • 1979 Young Django (MPS)
  • 1992 Live (Birdology)

Med Peter Herbolzheimer

  • 1974 Scenes (MPS)
  • 1976 Wide Open (MPS)

Med Joachim Kühn

  • 1976 Springfever (Atlantic)
  • 1976 Hip Elegy (MPS)

Med Charlie Mariano & Jasper van 't Hof

  • 1974 Transitory (MPS)
  • 1974 Cascade (Keytone)
  • 1975 15 (Horo)
  • 1976 The Door Is Open (MPS)
  • 1979 Sleep My Love (CMP)
  • 1996 Operanoia (Intuition)
  • 2009 The Great Concert (Enja)

Med Marc Moulin

  • 1974 Placebo (Harvest)
  • 1975 Sam' Suffy (CBS)
  • 2001 Top Secret (Blue Note)

Med Niels-Henning Ørsted Pedersen

  • 1975 Jaywalkin' (SteepleChase)
  • 1976 Double Bass (SteepleChase)
  • 1978 Live at Montmartre Vol. 1 (SteepleChase)
  • 1978 Live at Montmartre Vol. 2 (SteepleChase)

Med Toots Thielemans

Med Klaus Weiss

  • 1971 I Just Want to Celebrate (BASF)
  • 1971 Sunbirds (BASF)

Med Barney Wilen & Palle Danielsson

  • 1991 Sanctuary (IDA)
  • 1993 Le Grand Cirque (Wan)

Med andre

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 1,2 Yanow, Scott (2013). The Great Jazz Guitarists. San Francisco: Backbeat. s. 43. ISBN 978-1-61713-023-6. 
  2. Ginell, Richard S. «Philip Catherine». AllMusic. Henta 13. desember 2019. 

BakgrunnsstoffEndra

  Commons har multimedia som gjeld: Philip Catherine