Opna hovudmenyen

Philippe Saisse er ein fransk tangentspelar, plateprodusent og musikalsk arrangør, som houvdsakleg spelar Smooth Jazz og New Age.

Philippe Saisse
Philippe-Saisse.jpg
Saisse som del av Phillips Saisse Palladino trio, i Roma i 2009.
Føddfebruar 1957
FødestadMarseille
OpphavFrankrike
SjangerSmoothjazz, alternativ rock, pop, electronica, instrumental
InstrumentTangentinstrument
Tilknytte artistarPhillips Saisse Palladino
PlateselskapWindham Hill Records
Verka somMusikar, låtskrivar, plateprodusent, arrangør

Han var fødd i Marseille og voks opp i Paris. Han debuterte på Al Di Meola sitt Splendido Hotel. Han arbeidde òg med Felicia Collins og skreiv for David Sanborn. I tillegg har han arbeidd med David Bowie, Chaka Khan, Al Jarreau, Paul King, The Rolling Stones og andre.

Delvis diskografiEndra

  • PSP LIVE (2/2009)
  • At World's Edge (04/15/2008)
  • Halfway Til Dawn (09/13/1999)
  • Halfway Til Dawn (03/03/2003)
  • Next Voyage (08/1997)
  • Miss you in New York (1995, med T-Square)
  • Valerian (10/25/1990)

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra