Sheerness er ein by på øya Sheppey i Kent i England. Han er den einaste byen og den største busetnaden på øya, med 12 000 innbyggjarar.

Sheerness

Klokketårnet
Klokketårnet
Klokketårnet
Plassering
Sheerness is located in
Styresmakter
Land  Storbritannia
Konstituerande land  England
Grevskap Kent
Distrikt Swale
Geografi
Innbyggjarar
 - By (2001)

11 654
Koordinatar 51°26′N 0°46′E / 51.433°N 0.767°E / 51.433; 0.767
Diverse annan informasjon
Postnummer ME12
Telefon-retningsnummer 0 1795
Commons har multimedium som gjeld: Sheerness

Historie endre

I 1667 vart Sheerness angripen av 72 nederlandske skip. Dei tvinga det vesle fortet i byen til å overgje seg, og landsette ein styrke som i ein kort periode okkuperte byen. Samuel Pepys var i Gravesend då dette skjedde, og skreiv i Dagboka at han tydeleg høyrte kanonane. Han skunda seg i tryggleik i Brampton i Huntongdonshire.

Det vart anlagt eit kongeleg verft ved Sheerness, som ikkje var så stort som det ved Chatham og Deptford, men som likevel var noko viktig i tudor- og stuarttida.

Kommunikasjon og næringsliv endre

I 1860 vart byen forbunde til fastlandet med ei jernbanelinje frå Sittingbourne. Samtidig vart ei ny ferjeteneste opna, med betre forhold enn dei gamle ferjene som tidlegare hadde vore einaste transportmidlet over Swalekanalen.

Ei ny grein av jernbanen, til Queenborough, vart opna noko seinare og førte til at det vart starta dampskipstrafikk til Flushing i Nederland, ei rute som vart driven i mange år.

Ein smalspora jernbane vart lagt frå Sheerness til landsbyane på den andre sida av øya i 1901. Denne er no nedlagt.

Hamna er fortsatt viktig, og omfattande transport av eksport- og importvarer gjev næringsgrunnlag til mange av innbyggjarane. Det er særleg bilar og større stålgjenstandar som må fraktast over hamna.

Kjelder endre