Tom Newman

britisk musikar og komponist

Thomas Dennis «Tom» Newman (fødd 11. juli 1943) er ein engelsk plateprodusent og musikar (rytmegitar). I 1970 byrja han å arbeide med Richard Branson og var med å skipe The Manor Studio i Oxford for det gryande Virgin Records. Der produserte han innspelinga av Mike Oldfield sitt Tubular Bells.

Tom Newman
Fødd7. mai 1943 (81 år)
FødestadPerivale i England
FødenamnThomas Dennis Newman
OpphavStorbritannia
AktivSidan 1960-åra
Tilknytte artistarMike Oldfield
PlateselskapVirgin Records
Verka somMusikkprodusent, musikar

I 1968 spelte han i eit band kalla July, som gav ut eit sjølvoppkalla album. I november 1973 deltok Newman på ei framføring av Tubular Bells for BBC.[1]

Newman har gjeve ut somme album som soloartist og produsert fleire album for andre artistar, hovudsakleg Mike Oldfield (Tubular Bells, Tubular Bells II, Heaven's Open).

Diskografi endre

Soloalbum endre

  • Fine Old Tom (1975)
  • Live at the Argonaut (1975) – aldri gjeve ut av Virgin. Kom først ut på Voiceprint i 1995
  • Faerie Symphony (1977)
  • Bayou Moon (1986)
  • Aspects (1986)
  • Ozymandias (1988)
  • Hotel Splendide [Live] (1997)
  • Snow Blind (1997)
  • Faerie Symphony and Other Stories (1999)
  • Tall Scary Things (1999)
  • The Hound Of Ulster (1999)
  • The Secret Life of Angels (2014)
  • The Calling (2015)

Som produsent endre

Ikkje fullstendig liste

Kjelder endre