Opna hovudmenyen

Tomas Espedal (fødd 12. november 1961) er ein norsk forfattar, mest kjent for sine genrediffuse sjølvbiografiske og utleverande romanar. I 2007 vart han nominert til Nordisk råds litteraturpris for prosasamlinga Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv. Espedal er fødd og bur i Bergen.

Tomas Espedal
Tomas Espedal 1 Oslo bokfestival 2011.jpg
Fødd 12. november 1961
Bergen
Yrke skribent, universitetslærar
Tomas Espedal på Commons

BibliografiEndra

  • En vill flukt av parfymer - (1988)
  • Jeg vil bo i mitt navn - (1990)
  • Hun og jeg - (1991)
  • Hotel Norge - (1995)
  • Blond (erindring) - (1996)
  • Biografi (glemsel) - (1999)
  • Dagbok (epitafer) - (2003)
  • Brev (et forsøk) - (2005)
  • Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv - (2006)
  • Imot kunsten - (2009)
  • Imot naturen - (2011)
  • Bergeners - Roman (2013)

UtmerkingarEndra

BakgrunnsstoffEndra