Torbjørn Færøvik

Torbjørn Færøvik (fødd 8. juni 1948 i Leka) er ein norsk forfattar og historikar.

Torbjørn Færøvik
Torbjørn Færøvik.jpg
Fødd 8. juni 1948 (72 år)
Leka kommune Sjå dette på Wikidata
Yrke journalist, historikar, skribent
Prisar Cappelenprisen, Brageprisen i faglitteratur/sakprosa, Brageprisen i faglitteratur/sakprosa, Brageprisen i åpen klasse
Torbjørn Færøvik på Commons

Færøvik er utdanna cand. philol. med hovudfag i historie med ei avhandling om norsk misjon i Kina.[1]

Han har arbeidd som utanriksmedarbeidar i NTB (1977-79), Arbeiderbladet (1979–91) og NRK (1991–99). Han var NRK sin verdsreportar i 1996-97.[2]

Færøvik har skrive fleire bøker om og frå Asia, som Drømmen om Asia (1997), Veien til Xanadu. En reise i Marco Polos fotspor (2001), Marco Polo. Reisen til verdens ende (ungdomsbiografi 2002), Kina - En reise på Livets elv (2003) og Buddhas barn - En reise blant mennesker (2006).

For bøkene sine om India og Kina vart han tildelt Brageprisen (i 1999, 2003 og 2012[3]). I 2006 fekk han Cappelenprisen for sitt samla forfattarskap.[4]

BibliografiEndra

  • 1997: Drømmen om Asia
  • 1999: India – Stevnemøte med skjebnen
  • 2001: Veien til Xanadu. En reise i Marco Polos fotspor
  • 2002: Marco Polo. Reisen til verdens ende (ungdomsbiografi)
  • 2010: Kina – En reise på Livets elv
  • 2004: Gandhi – Elsket og hatet (ungdomsbiografi)
  • 2006: Buddhas barn – En reise blant mennesker
  • 2009: Midtens rike – En vandring i Kinas historie
  • 2012: Maos rike:en lidelseshistorie
  • 2016: Orientekspressen. En vårreise

ReferansarEndra

  1. BIBSYS. Hovedoppgavens tittel: Norsk luthersk misjonssamband og Det Norske misjonsselskap i Kina: synspunkter og reaksjoner på den politiske utviklingen 1945-52, hovedoppgave i historie, Universitetet i Oslo, 1974.
  2. Torbjørn Færøvik. aftenposten.no Besøkt 20. august 2011
  3. Tone Staude (28. november 2012). ««Årets vinnere av Brageprisen»». nrk.no. Henta 28. november 2012. 
  4. Bokavisen.no Torbjørn Færøvik og Erik Fosnes Hansen delte Cappelen-prisen