Opna hovudmenyen

Trude Teige (fødd 27. juni 1960) er ein norsk journalist, omsetjar, forfattar, programleiar og fjernsynsreporter. Teige debuterte som forfattar med boka Havet syng i 2002. Ho har og jobba som reporter i TV 2 sidan starten. Frå 2008 var Teige programleiar for debattprogrammet Tabloid på same kanal. Ho har også hatt sitt eiget intervjuprogram kalla Trude på Tv2. For tida jobbar ho som politisk journalist i Tv2s politiske avdeling.

Trude Teige
Fødd 27. juni 1960
Fosnavåg
Yrke skribent, forfattar, journalist

Trude Teige voks opp på Teigane i Herøy på Sunnmøre, men bur no i Asker. Ho er utdanna fagomsetjar frå Agder distriktshøgskule (no Universitetet i Agder) i Kristiansand og journalist frå England. Ho starta den journalistiske karrieren i Bergens Tidende før ho fortsette i Dagsnytt i NRK Møre og Romsdal. Sidan starten av TV 2 i 1992 har ho jobba som reporter der og har blant anna laga dokumentaren KameratAr.

Ho har skrive to romanar om Kristiane som lever på 1800-talet. Historia er geografisk og historisk forankra i Herøy og handlar blant anna om kor vanskeleg det var å vere einsleg kvinne på den tida. I tillegg har Trude Teige skrive ei kokebok med blant anna oppskrifter frå barndommen i Herøy.

I 2008 vart Trude Teige tildelt Kringkastingsprisen for nynorskbruk/dialektbruk i media.

Ho har i seinare tid skrive tre krimbøker, og boka Svik blei nominert til Bokhandlerprisen 2012.

BibliografiEndra

  • 2009 - Noen vet
  • 2002 - Havet syng
  • 2003 - Matminne frå mors kjøkken
  • 2004 - Lene seg mot vinden
  • 2009 - Noen vet
  • 2010 - En hjelpende hånd
  • 2012 - Svik

BakgrunnsstoffEndra