Alexi Murdoch (fødd 27. desember 1973) er ein britisk musikar, låtskrivar og visesongar.

Alexi Murdoch

Fødd27. desember 1973 (50 år)
FødestadLondon
OpphavStorbritannia
Aktiv2002–
Sjangeralternativ rock, akustisk musikk, indiefolk, country
Instrumentvokal
PlateselskapCity Slang
Verka somsongar-låtskrivar, songar
MorLouise Cordet

Murdoch er fødd i London, men har vakse opp i både Hellas, Skottland og Frankrike og bur for tida i Berlin. Faren er gresk og mora er skotsk-fransk.

Karriere endre

Murdoch flytte til USA i 1992 for å studera, og talentet hans blei oppdaga då ein DJ i Los Angeles starta å spela songane hans på lokalradio. Musikkindustrien synte stor interesse, men Murdoch skal ikkje ha brydd seg om dette.

Han platedebuterte med EP-en Four Songs i 2002, med over 50 000 selde eksemplar. Den fyrste fulle plata hans kom ut i 2006 og fekk namnet Time Without Consequence. Oppfylgjaren Towards the Sun kom i 2011.

Ein av dei «fire songane» frå debut-EPen heitte «Orange Sky». Den vart den mest spelte songen på ein lokalradio i Philadelphia i 2004. Seinare har denne songen vorte brukt til mange store USA-amerikanske fjernsynsseriar, som House, The O. C., Prison Break, Ugly Betty, Dirty Sexy Money, Ladder 49 og så bortetter. Fleire av songane hans har også vorte brukt i populære fjernsynsseriar og filmar, som Grey's Anatomy, Scrubs, Brothers & Sisters og One Tree Hill.

Kjelder endre