Carl Palmer

britisk trommeslagar

Carl Frederick Kendall Palmer (fødd 20. mars 1950) er ein engelsk trommeslagar og perkusjonist, ofte omtalt som ein av dei mest respekterte rocketrommeslagarane som kom fram i 1960-åra.[1] Han har spelt trommer for ei rekkje engelske band: The Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake & Palmer og Asia. Han vart innlemma i Modern Drummer Hall of Fame i 1989,[2] og han fekk prisen «Prog God» i 2017 under Progressive Music Awards.[3]

Carl Palmer
CarlPalmer2014CPB.jpg
Palmer med bandet sitt på Butlin's i Skegness i 2014
Fødd20. mars 1950 (70 år)
FødestadHandsworth i Birmingham i England
FødenamnCarl Frederick Kendall Palmer
OpphavStorbritannia
AktivSidan 1964
SjangerProgressiv rock, kunstrock, hardrock
Instrumenttrommer, perkusjon
Tilknytte artistarThe Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake & Palmer, Asia, 3, Qango, The Carl Palmer Band
PlateselskapEagle Rock, Geffen
Verka somMusikar, låtskrivar

DiskografiEndra

År Band Album Merknad
1966 The Craig I Must Be Mad Singel
1966 The Chants Love Light Singel
1967 Chris Farlowe and the Thunderbirds Moanin' Singel
1970 Atomic Rooster Atomic Roooster Studio
1998 Atomic Rooster Devil's Answer 1970–81 BBC Radio sessions
2000 Atomic Rooster Live and Raw 70/71 Live
1980 PM 1:PM[4] Studio
1982 Mike Oldfield Five Miles Out Studio
1988 3 To the Power of Three Studio
2015 3 Live Boston '88 Live
2000 Qango Live in the Hood[5] Live
2001 Carl Palmer Carl Palmer Anthology - Do ya wanna play, Carl? Compilation
2003 Carl Palmer Band Working Live, Volume 1 Live
2003 Carl Palmer Band Working Live, Volume 2 Live
2006 Carl Palmer Band In Concert: Carl Palmer plays the Music of ELP DVD
2010 Carl Palmer Band Working Live, Volume 3[5] Live
2011 Carl Palmer Drum Solos DVD
2016 Carl Palmer's ELP Legacy Live In The USA Live
2016 Carl Palmer's ELP Legacy Pictures At An Exhibition - A Tribute To Keith Emerson DVD
2018 Carl Palmer's ELP Legacy Live Live (CD/DVD)

Med Emerson, Lake and PalmerEndra

For meir om dette emnet, sjå Emerson, Lake & Palmer.

Med AsiaEndra

For meir om dette emnet, sjå musikkgruppa Asia.

KjelderEndra

  1. Eder, Bruce (2009). «Allmusic Biography of Carl Palmer». Allmusic. Henta 23. februar 2020. 
  2. «Modern Drummer's Readers Poll Archive, 1979–2014». Modern Drummer. Henta 23. februar 2020. 
  3. «Marillion, Anathema, Steve Hackett among Progressive Music Award winners». teamrock.com. 14. september 2017. Henta 23. februar 2020. 
  4. «1:PM - Carl Palmer - Songs, Reviews, Credits». AllMusic. Henta 25. juni 2016. 
  5. 5,0 5,1 «Allmusic ((( Carl Palmer > Diskografi > Main Albums )))». 

BakgrunnsstoffEndra

  Commons har multimedia som gjeld: Carl Palmer