Carl Verheyen

Carl Verheyen (fødd 3. april 1954) er ein amerikansk musikar mest kjend som gitarist i Supertramp, leiar for Carl Verheyen Band, og som studiomusikar i Los Angeles.[1][2] Han vart rangert som ein av dei ti beste gitaristane i verda av Guitar Magazine og vann LA Music Awards-kategorien «Beste gitarist» i den sjette kåringa deira.[3][4] Han har spelt med artistar som The Bee Gees, Dolly Parton, Victor Feldman, Richard Elliot og Stanley Clarke og spelt gitar på filmmusikk som The Crow, The Usual Suspects, Ratatouille og Mission Impossible - Ghost Protocol, og TV-showa Cheers, Seinfeld og Scrubs, blant fleire.[5]

Carl Verheyen
20131116-220042-700 Carl Verheyen Band Paradox Tilburg.jpg
Fødd3. april 1954 (67 år)
FødestadSanta Monica i California i USA
FødenamnCarl William Verheyen
OpphavUSA
AktivSidan 1969
SjangerRock, instrumental rock, jazzfusion, blues, country
InstrumentGitar, vokal
Tilknytte artistarSupertramp, Carl Verheyen Band
PlateselskapCMG, Mascot/Provogue, AIX, Cranktone Entertainment, Peppercake
Verka somMusikar, songar, låtskrivar, produsent

DiskografiEndra

År Artist Album Rolle
1988 Carl Verheyen Group No Borders
1994 Carl Verheyen Garage Sale
1996 Carl Verheyen Slang Justice
1998 Carl Verheyen Slingshot
2000 Carl Verheyen Atlas Overload
2001 Carl Verheyen Solo Guitar Improvisations
2001 Carl Verheyen & Karl Ratzer Real To Reel
2003 Carl Verheyen Band Six
2005 Carl Verheyen Band Live In L.A.
2005 Carl Verheyen Band Rumor Mill
2007 Carl Verheyen Band Take One Step
2009 Carl Verheyen Band Trading 8s
2011 Carl Verheyen Band The Road Divides (Double Live CD) [6]
2013 Carl Verheyen Mustang Run
2015 Carl Verheyen Alone: Solo Guitar Improvisations, Volume 2
2016 Carl Verheyen The Grand Design
2018 Carl Verheyen Essential Blues

KjelderEndra

  1. Marshall, Wolf (22. april 2012). «Carl Verheyen The Tools of Trading 8s». Vintage Guitar. Henta 29. april 2012. 
  2. Jordan, Oscar. «Carl Verheyen Interview». Premier Guitar. Henta 29. april 2012. 
  3. «Los Angeles Music Awards - Best Guitarist Award - Carl Verheyen». 
  4. «International Musikar - Carl Verheyen». 
  5. Marano, Luciano (3. oktober 2018). «((( Carl Verheyen returns to the Treehouse / Review )))». Bainbridge Island Review. Henta 3. oktober 2019. 
  6. Carl VerheyenAllmusic. Henta 1. juli 2013.

BakgrunnsstoffEndra