Richard Elliot

Richard Elliot (fødd 16. januar 1960) er ein skotsk-amerikansk saksofonist. Han vart nominert for Grammyprisen for beste instrumentale popalbum for Summer Horns. Han var medlem av funkbandet Tower of Power i fem år i 1980-åra.[1] Etter det var han medlem av The Yellowjackets. Han spelte òg på Stacy Lattisaw-albumet Take Me All the Way i 1986. Solokarrieren hans tok av då han laga ein ny versjon av Percy Sledge-songen «When a Man Loves a Woman».

Richard Elliot
DaveKoz05.jpg
Richard Elliot i 2005
Fødd16. januar 1960 (61 år)
FødestadGlasgow i Skottland
FødenamnRichard Joel Elliot
OpphavLos Angeles i California
AktivSidan 1977
SjangerJazz
Instrument
Tilknytte artistar
Verka somSaksofonist

DiskografiEndra

  • Initial Approach (ITI, 1984)
  • The Power of Suggestion (Intima, 1988)
  • Trolltown (Intima, 1986)
  • Take to the Skies (Intima, 1989)
  • What's Inside (Enigma, 1990)
  • On the Town (Manhattan, 1991)
  • Soul Embrace (Capitol/Manhattan, 1993)
  • After Dark (Blue Note, 1994)
  • City Speak (Blue Note, 1996)
  • Jumpin' Off (Metro Blue, 1997)
  • Chill Factor (Capitol/Blue Note, 1999)
  • Crush (Verve/GRP, 2001)
  • Ricochet (GRP, 2003)
  • Metro Blue (Artizen, 2005)
  • R n R (med Rick Braun) (Artizen, 2007)
  • Rock Steady (Artistry Music, 2009)
  • In the Zone (Artistry Music, 2011)
  • Lip Service (Heads Up, 2014)
  • Summer Madness (Hear Music, 2016)

KjelderEndra

  1. Jurek, Thom. «Richard Elliot | Biography & History». AllMusic (på engelsk). Henta 2. oktober 2020. 

BakgrunnsstoffEndra