Dave Sinclair

britisk pianist

David Sinclair (fødd 24. november 1947) er ein klaverspelar (orgel, piano, cembalo, elektrisk piano, Mellotron og meir) knytt til Canterbury scene sidan slutten av 1960-åra. Han vart kjend med musikkgruppa Caravan og skreiv somme av dei mest kjende songane deira, som «For Richard», «Nine Feet Underground», «The Dabsong Conshirtoe» og «Proper Job/Back To Front».

Dave Sinclair
Fødd24. november 1947 (73 år)
FødestadHerne Bay i Kent
OpphavStorbritannia
Aktiv1960–
Sjangerprogressiv rock
Instrumentpiano
Verka sompianist, komponist, låtskrivar

BiografiEndra

Han starta karrieren sin kring 1966-1967 med The Wilde Flowers, før han var med å skipe Caravan i 1968 med syskenbarnet Richard Sinclair (bass/vokal), Pye Hastings (gitar/vokal) og Richard Coughlan (trommer) og var inn og ut av dette bandet i 35 år. Innimellom periodane i Caravan, var han medlem av Matching Mole (1971–72), Hatfield and the North (1972–73), The Polite Force (1976–77) og Camel (1978-1979).

Tidleg i 2000-åra gav han ut to soloalbum, Full Circle og Into the Sun (begge 2003). Han flytta til Kyoto i Japan i 2005. Det siste soloalbumet hans, Out of Sinc, kom ut i juni 2018.

DiskografiEndra

Solo

  • 1993 - Moon Over Man (Voiceprint VP119CD)
  • 2003 - Full Circle (DSincs-Music 001)
  • 2003 - Into the Sun (DSincs-Music 002)
  • 2010 - Pianoworks I - Frozen In Time (CRSCNT 001)
  • 2011 - Stream (CRSCNT 002)
  • 2014 - The Little Things (DSincs-Music)
  • 2018 - Out of Sinc (DSincs-Music)

Caravan

Camel

Robert Wyatt

Matching Mole

Richard Sinclair's Caravan of Dreams

  • 1992 - Richard Sinclair's Caravan of Dreams (HTD CD7)
  • 1993 - An Evening of Magic (HTD CD 17)

Polite Force

  • 1997 - Canterbury Knights (Voiceprint VP187)

FilmographyEndra

KjelderEndra