Opna hovudmenyen

Dennis Davis (d. 6. april 2016) er ein amerikansk trommeslagar og studiomusikar som er mest kjend for perioden han arbeidde med David Bowie.

Dennis Davis
Fødd28. august 1951
FødestadManhattan
Død6. april 2016
FødenamnDennis Joseph Davis
OpphavUSA
InstrumentTrommer
Tilknytte artistarDavid Bowie
Verka somtrommeslagar, studiomusiker, låtskrivar

Han var fødd og voks opp på Manhattan i New York City og studerte med trommeslagarane Max Roach og Elvin Jones. Han møtte gitarist Carlos Alomar då dei begge spelte med Roy Ayers.[1] Davis vart hyrt inn av David Bowie i 1974 og i lag med Alomar og bassist George Murray, danna Davis rytmeseksjonen til Bowie den siste halvdelen av 1970-åra.

Utvald diskografiEndra

Roy Ayers

  • Coffy (1973)
  • Virgo Red (1973)
  • Tear to a Smile (1975)
  • Red, Black and Green (1973)
  • You Send Me (1978)
  • I'm the One for your Love Tonight (1987)
  • Double Trouble (1992)
  • Good Vibrations (1993)
  • Naste′ (1995)
  • Mahogany Vibe (2004)

David Bowie

Ronnie Foster

Iggy Pop

Stevie Wonder

BakgrunnsstoffEndra

KjelderEndra

  1. http://www.teenagewildlife.com/Appearances/Online/CM_carlosQA.html