Musikaren Frode Jacobsen

(Omdirigert frå Frode Jacobsen)

Frode Jacobsen (fødd 11. juni 1974) er en norsk bassist, låtskrivar og produsent frå Stokmarknes.

Musikaren Frode Jacobsen
Statsborgarskap Noreg
Fødd 11. juni 1974 (49 år)
Yrke musikar, låtskrivar, musikkprodusent
Språk norsk
Medlem av Madrugada, Kitchie Kitchie Ki Me O

Madrugada endre

Jacobsen var ein av dei som var med på oppstarten av bandet Øx på byrjinga av 90-talet. Seinare skifta bandet både namn og medlemer og blei til Madrugada. Saman med Sivert Høyem var han ein av de to gjenverande medlemene då gruppa vart oppløyst i 2008 etter at gitarist Robert Burås døydde. Til saman spelte Jacobsen bassgitar for Madrugada i om lag 16 år. I denne perioden gav Madrugada ut 5 studioplater, fleire EP-ar og singlar og vann 5 spellemannprisar m.m.

Jacobsen har skrive fleire av songane til Madrugada, m.a. suksessduetten «Lift me» med Ane Brun [1], som vart kåra til årets hit under Spellemannprisen 2005.

Andre prosjekt endre

Utanom Madrugada har han produsert fleire album, som Savoy (2004) med musikkgruppa Savoy, Win Love Win (2007) med Charlotte & the Co-Stars, Higher Class of Lush (2007) med Howl og Juliet's Wishes (2008) med Ingrid Olava.

I 2009 gjekk Jacobsen inn i eit nytt band som heiter Kitchie Kitchie Ki-Me-O. Namnet har dei teke frå ein song av Robert Burås sitt bandprosjekt, My Midnight Creeps. Dei andre bandmedlemene er Alex Kloster-Jensen, Dag Stiberg, Anders Møller og Behzad Farazollahi. [2] Dei spelte m.a. på Øyafestivalen i 2009 og på Andersbakkenfestivalen og By:larm i 2010. [3] Bandet består av erfarne musikarar frå My Midnight Creeps, og Ricochets. Difor knyter det seg store forhåpningar til dei i tida framover, sjølv om dei per februar 2011 enno ikkje har gjeve ut noko. [4]

Referansar endre