Opna hovudmenyen

Grace Mendoza (fødd 19. mai 1948), mest kjent som Grace Jones, er ein jamaikansk songar, låtskrivar, skodespelar og modell.

Grace Jones
Grace Jones (June 1, 2015).jpg
Fødd19. mai 1948
FødestadSpanish TownJamaica
OpphavJamaica
Aktiv1975–
Sjangerpop, new wave, disco, rhythm and blues, soul
Instrumenttrekkspel, vokal
Stemmetypealt
PlateselskapIsland Records, Capitol Records, Epic Records
Verka somskodespelar, modell, songar, filmskodespelar, låtskrivar
PrisarJamaicaordenen

Grace Jones blei fødd i Spanish TownJamaica. Ho blei først kjent som fotomodell i Paris. I slutten av 1970-åra hadde ho nokre filmroller, og satsa så på ein musikalsk karriere innan disco. Jones vakte oppsikt med sceneshowa sine, som var prega av teatralske effektar og sterke verkemiddel. Framføringane hennar hadde også ei særeigen blanding av song og resitasjon. Jones blei eit symbol på den kalde og stiliserte moteverda på 1980-talet.[1]

DiskografiEndra

  • Portfolio (Island) 1977
  • Fame (Island) 1978
  • Muse (Island) 1979
  • Warm Leatherette (Island) 1980
  • Nightclubbing (Island) 1981
  • Living My Life (Island) 1982
  • Island Life (Island) 1985 - collected singles
  • Slave to the Rhythm (Manhattan/Island) 1985
  • Inside Story (Manhattan) 1986
  • Bulletproof Heart (Capitol) 1989
  • Private Life: The Compass Point Sessions (Island) 1998
  • Universal Masters Collection (Universal) 2003
  • Hurricane (Wall of Sound) 2008

FilmografiEndra

  • 1973 - Gordons War
  • 1976 - Attention les yeux!
  • 1976 - Quelli della calibro 38
  • 1981 - Deadly Vengeance
  • 1984 - Conan the Destroyer
  • 1985 - A View To A Kill
  • 1986 - Vamp
  • 1987 - Straight to hell
  • 1987 - Siesta
  • 1992 - Boomerang
  • 1995 - Cyber Bandits
  • 1998 - McCinsey's Island
  • 1999 - Palmers Pick Up
  • 2006 - No Place Like Home
  • 2008 - Falco, Verdammt, wir leben noch!

KjelderEndra

  1. Bergan, Jon Vidar (23. mars 2016), «Grace Jones», Store norske leksikon. 

BakgrunnsstoffEndra