Hilde K. Kvalvaag

norsk forfattar og journalist

Hilde Kristin Kvalvaag (fødd 22. oktober 1968 i Oslo)[1][2] er ein norsk forfattar, sosialantropolog og journalist oppvaksen i Arna.[3] Ho arbeider ved kommunikasjonsavdelinga på Universitetet i Bergen.[4]

Hilde K. Kvalvaag
Nasjonalitet Norsk
Statsborgarskap Noreg
Fødd 22. oktober 1968 (55 år)
Oslo
Yrke Journalist
Periode 2003-
Debut Hjarteklapp

Kvalvaag debuterte med ungdomsromanen Hjarteklapp i 2003.

Bibliografi

endre
  • 2003: Hjarteklapp – ungdomsroman
  • 2005: Nattsommarfugl – ungdomsroman
  • 2008: Skagerrak – roman
  • 2010: Fengsla – ungdomsroman
  • 2015: Lev vel, alle – roman
  • 2017: Under – ungdomsroman, saman med Sturla Bang
  • 2019: Over – ungdomsroman, saman med Sturla Bang
  • 2021: Djuphavsslettene

Prisar og utmerkingar

endre

Kjelder

endre
  1. 1,0 1,1 1,2 ««Litteraturpris til Hilde K. Kvalvaag»». Nettstaden til Noregs Mållag. 
  2. «Hilde Kvalvaag (22.10.1968)». forfatterkatalogen.no (Norsk forfattersentrum). Henta 16. juni 2021. 
  3. Ottar Fyllingsnes (29. november 2003). ««Ei overlevingsbok»». Dag og Tid. Henta 22. august 2013. 
  4. «Hilde Kristin Kvalvaag». Nettstaden til Universitetet i Bergen. Henta 22. august 2013. 
  5. ««Guro Sandsdalens litteraturpris 2007 til Ingelin Røssland»». Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (web.archive.org). 

Bakgrunnsstoff

endre
  Denne litteraturartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.