Jennifer Aniston

amerikansk skodespelar

Jennifer Aniston (fødd 11. februar 1969) er ein amerikansk skodespelar frå California som først blei kjend gjennom tv-serien Friends.

Jennifer Aniston

Statsborgarskap USA
Fødd 11. februar 1969 (55 år)
Sherman Oaks
Yrke fjernsynsskodespelar, filmskodespelar, filmprodusent, skodespelar, stemmeskodespelar, teaterskodespelar, gründer, ansvarlig produsent, forretningsdrivande, filmregissør
Språk engelsk
Formue 200 000 000 US-dollar
Politisk parti Det demokratiske partiet i USA
Medlem av SAG-AFTRA
Far John Aniston
Mor Nancy Dow
Ektefelle Brad Pitt, Justin Theroux, Josh S. Barry
Partnar Tate Donovan, Daniel McDonald, John Mayer, Brad Pitt, Justin Theroux, Vince Vaughn
Jennifer Aniston på Commons

Aniston gjekk på New York’s High School of the Performing Arts. Etter skulen hadde ho fleire mindre roller i fjernsynsseriar. I 1994 fekk ho tilbod om rolla som Monica Geller i serien Friends. Ho avslo rolla som Monica og prøvespelte rolla som Rachel Green som ho til slutt fekk.

29. juli 2000 gifta ho seg med skodespelaren Brad Pitt, og tok namnet Jennifer Joanne Pitt. Paret vart separert i januar 2005.

Prisar

endre

Filmografi

endre
  • Leprechaun (1993)
  • Dream for an Insomniac (1996)
  • She’s the One (1996)
  • ’Til There was You (1997)
  • Picture Perfect (1997)
  • The Object of My Affection (1998)
  • Office Space (1999)
  • The Iron Giant (1999)
  • Rock Star (2001)
  • The Good Girl (2002)
  • Bruce Almighty (2003)
  • Along Came Polly (2004)
  • Derailed (2005)
  • Rumor Has It (2005)
  • Room 10 (2006, kortfilm, berre medprodusent)
  • Friends with Money (2006)
  • The Break-Up (2006)
  • The Senator's Wife (2007)
  • Diary (2007)
  • Wanted (2007)

Bakgrunnsstoff

endre
  Commons har multimedium som gjeld: Jennifer Aniston