Opna hovudmenyen

Nils Hilmer Lofgren (fødd 21. juni 1951 i Chicago i Illinois) er ein amerikansk rockeartistar og låtskrivar. Han er kjend både som soloartist og som medlem av Bruce Springsteen sitt E Street Band, samt tidlegare medlem av Crazy Horse og Grin. Han hadde svensk far og italiensk mor.

Nils Lofgren
Nils Lofgren Ronnie Scotts 97.jpg
Nils Lofgren på Ronnie Scotts, 1997
Fødd21. juni 1951
Chicago i Illinois i USA
FødestadChicago
FødenamnNils Hilmer Lofgren
AliasLefty, Crazy Horse
OpphavUSA
Aktiv1965 til i dag
SjangerRock, bluesrock, klassisk
InstrumentGitar, keyboard, trekkspel
Tilknytte artistarBruce Springsteen, Neil Young, Crazy Horse, Ringo Starr & His All-Starr Band, Patti Scialfa, Grin
PlateselskapA&M, Columbia, MCA, Rykodisc, Capitol, Vision Music, Pure Records
Verka somMusikar, låtskrivar, idrettsmann

Det første instrumentet til Lofgren var trekkspel i ein alder av fem. Lofgren vart profesjonell musikar i 1970 då han 18 år gammal vart med på innspelinga av albumet After the Gold Rush for Neil Young, der han spelar piano. Lofgren fortsette å ha nær musikalsk kontakt med Young, og deltok på albumet Tonight's the Night og var med på fleire turnear. Han var med i gruppa Grin i åra 1969-1973 som han starta med bassist Bob Gordon, og trommeslagar Bob Berberich. Seinare vart òg Tommy Lofgren med i Grin. I 1972 var han ein kort tur innom Crazy Horse før han starta solokarrieren sin i 1975.

Han byrja i E Street Band i 1984 der han først erstatta Steve Van Zandt. Ved sidan av engasjementet i E Street Band spelar han med sitt eige Nils Lofgren Band.

Diskografi med GrinEndra

  • 1971: Grin (Epic)
  • 1972: 1+1 (Spindizzy)
  • 1973: All Out (Epic)
  • 1973: Gone Crazy (A&M)

Diskografi som soloartistEndra

  • 1975: Nils Lofgren (A&M)
  • 1975: Back It Up!! (Live) (A&M)
  • 1976: Cry Tough (A&M)
  • 1977: I Came to Dance (A&M)
  • 1978: Night After Night (A&M)
  • 1979: Nils (A&M)
  • 1981: Night Fades Away (Backstreet/MCA)
  • 1981: Best of Nils Lofgren (A&M)
  • 1983: Wonderland (Backstreet/MCA)
  • 1985: Flip (CBS)
  • 1986: Code Of The Road, Live '85, berre Europa og Japan (A&M)
  • 1991: Silver Lining (Rykodisc)
  • 1992: Crooked Line (Rykodisc)
  • 1993: Every Breath, filmmusikk (Stampede)
  • 1993: Live On The Test, berre Storbritannia (Windsong)
  • 1995: Damaged Goods(Pure)
  • 1997: Acoustic Live (Vision)
  • 1998: New Lives BBC, berre Storbritannia (HUX)
  • 2001: Bootleg, 1975, Live (Vision)
  • 2001: Breakaway Angel, (Vision)
  • 2003: Nils Lofgren Band Live (Vision)
  • 2006: Sacred Weapon (Vision)
  • 2008: The Loner – Nils Sings Neil (Vision)
  • 2011: Old School

KjelderEndra