E Street Band er eit amerikansk rockeband som vart danna i New Jersey i 1972. Bandet er mest kjent for å vere hovudbandet til rockestjerna Bruce Springsteen, og har spelt med han på dei fleste av hans turnear og album. Det har hatt mange hitsinglar, inkludert «Born to Run», «Thunder Road» og «Dancing in the Dark». Bandet har hatt ein stor tilhengjarbase over heile verda, og er fortsatt aktive i dag.

E Street Band

Aktiv1972, 1999–1989
Sjangerrock, progressiv rock
PlateselskapColumbia Records
PrisarRock and Roll Hall of Fame

Bandet har gjennom åra hatt mange faste medlemmer, men dei mest kjende er trommeslagaren Max Weinberg, gitaristen Steven Van Zandt og koristane Patti Scialfa og Clarence Clemons. Bandet har også hatt mange tilfeldige medlemmer og gjestemusikarar gjennom åra, inkludert Roy Bittan, Garry Tallent, Danny Federici og Nils Lofgren.

E Street Band har gitt ut ei rekke album og spelt på hundrevis av konsertar verda over. Dei har også vunne mange prisar for musikken sin, inkludert ein Grammy for beste rockealbum for «The River» i 1981.

Bandet har vore kjend for sin energiske og livlege konsertar, der Springsteen og medlemmane gjerne legg ned ein god innsats på scena. Dei har også vore kjende for å spela lange konsertar, med Springsteen som gjerne spelar over tre timar på ein kveld.

Kjelder endre