Nye Ringnesin er ei norsk gammaldansgruppe skipa i 1984. Gruppa kjem frå Vågå, Lom og Sør-Fron.

BesetningEndra

Nåverande medlemmarEndra

Tidlegare medlemmarEndra

DiskografiEndra

  • Fjelljenta (1992)
  • Frå vals til vise (1995) Gruppa vann Spellemannprisen 1995 i klassen folkemusikk/ gammaldans for denne plata.
  • Leik (2002)

UtmerkingarEndra

  • 1987 - Bronse på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Heimdal
  • 1988 - Sølv på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Vinstra
  • 1989 - Gull på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Fagernes
  • 1991 - Gull på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Vågå
  • 1993 - Sølv på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Stryn
  • 1994 - Sølv på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Røros
  • 2003 - Sølv på Landsfestivalen i Gamaldansmusikk, Otta