Peter Bardens (19. juni 194422. januar 2002) var ein engelsk klaverspelare og grunnleggjar av den britiske progressive rockegruppa Camel. Han spelte klaverinstrument, song og skreiv songar med Andrew Latimer. I løpet av karrieren sin har Bardens arbeidd i lag med Rod Stewart, Mick Fleetwood og Van Morrison, og spelt inn soloalbum.

Peter Bardens
Camel - Peter Bardens (1975).jpg
Peter Bardens med Camel i Volkshaus Zurich i 1975 – Foto av Ueli Frey
Fødd19. juni 1944(1944-06-19)[1]
FødestadWestminster i London i England
Død22. januar 2002 (57 år)
DødsstadMalibu i California i USA
Aktiv1965–2002
SjangerRock, progressiv rock
InstrumentHammondorgel, Rhodes piano, Minimoog, Roland RS-202, vokal
Tilknytte artistarThem, Shotgun Express, Camel, Keats, Mirage
PlateselskapTransatlantic, Arista, Capitol, Miramar, HTD, Castle Music[2]
Verka somKlaverspelaren, pianist, låtskrivar, songar

Han døydde av lungekreft i 2002.

DiskografiEndra

SoloalbumEndra

  • 1970 - The Answer
  • 1971 - Peter Bardens ('Write My Name in the Dust' in the U.S.)
  • 1976 - Vintage 69
  • 1979 - Heart to Heart
  • 1987 - Seen One Earth
  • 1988 - Speed of Light
  • 1991 - Water Colors
  • 1993 - Further Than You Know
  • 1994 - Big Sky
  • 2002 - The Art of Levitation
  • 2005 - Write My Name In The Dust: The Anthology 1963-2002

Studioalbum med CamelEndra

SinglarEndra

  • 1971 - «Homage to the God of Light»
  • 1987 - «In Dreams»
  • 1988 - «Gold»
  • 1988 - «Whisper in the Wind»
  • 1991 - «A Higher Ground»

KjelderEndra

  1. «Find A Grave:Peter S. Bardens». www.findagrave.com. Henta 4. april 2015. 
  2. «Peter Bardens Discography at Discogs». www.discogs.com. Henta 26. august 2015.