Opna hovudmenyen

Peter Bardens (19. juni 194422. januar 2002) var ein engelsk klaverspelare og grunnleggjar av den britiske progressive rockegruppa Camel. Han spelte klaverinstrument, song og skreiv songar med Andrew Latimer. I løpet av karrieren sin har Bardens arbeidd i lag med Rod Stewart, Mick Fleetwood og Van Morrison, og spelt inn soloalbum.

Peter Bardens
Camel - Peter Bardens (1975).jpg
Peter Bardens med Camel i Volkshaus Zurich i 1975 – Foto av Ueli Frey
Fødd19. juni 1944(1944-06-19)[1]
FødestadWestminster i London i England
Død22. januar 2002 (57 år)
DødsstadMalibu i California i USA
Aktiv1965–2002
SjangerRock, progressiv rock
InstrumentHammondorgel, Rhodes piano, Minimoog, Roland RS-202, vokal
Tilknytte artistarThem, Shotgun Express, Camel, Keats, Mirage
PlateselskapTransatlantic, Arista, Capitol, Miramar, HTD, Castle Music[2]
Verka somKlaverspelaren, pianist, låtskrivar, songar

Han døydde av lungekreft i 2002.

Innhaldsliste

DiskografiEndra

SoloalbumEndra

  • 1970 - The Answer
  • 1971 - Peter Bardens ('Write My Name in the Dust' in the U.S.)
  • 1976 - Vintage 69
  • 1979 - Heart to Heart
  • 1987 - Seen One Earth
  • 1988 - Speed of Light
  • 1991 - Water Colors
  • 1993 - Further Than You Know
  • 1994 - Big Sky
  • 2002 - The Art of Levitation
  • 2005 - Write My Name In The Dust: The Anthology 1963-2002

Studioalbum med CamelEndra

SinglarEndra

  • 1971 - «Homage to the God of Light»
  • 1987 - «In Dreams»
  • 1988 - «Gold»
  • 1988 - «Whisper in the Wind»
  • 1991 - «A Higher Ground»

KjelderEndra

  1. «Find A Grave:Peter S. Bardens». www.findagrave.com. Henta 4. april 2015. 
  2. «Peter Bardens Discography at Discogs». www.discogs.com. Henta 26. august 2015.